Percheziții ale DIICOT Iași. Patru persoane, arestate pentru vânzare de substanţe psihoactive noi

Data:

spot_img

Percheziții ale DIICOT Iași. Patru persoane au fost arestate pentru 30 de zile, după ce poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, împreună cu procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Iaşi, au efectuat nouă percheziţii domiciliare la persoane cercetate pentru efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Potrivit unui comunicat de presă, în timpul cercetărilor s-a constatat că, în perioada iunie 2023 – ianuarie 2024, şase persoane, cu vârste cuprinse între 32 şi 49 de ani, ar fi vândut sau intermediat vânzarea unor cantităţi de substanţe psihoactive noi (ADB-BUTINACA, ADB-INACA şi 5F-MDMB-PINACA), pentru sume cuprinse între 60 şi 360 de lei, către consumatori din judeţul Iaşi, informează Agerpres.

Persoanele cercetate şi-ar fi creat o clientelă constantă, fidelizată prin oferirea iniţială a unor cantităţi mai mari de substanţă psihoactivă, la preţul unei doze.

În urma percheziţiilor domiciliare efectuate, au fost descoperite şi ridicate obiecte purtătoare de urme de substanţă, mai multe terminale mobile şi cartele SIM, precum şi alte mijloace de probă.

Citește și: 7 procurori anticorupție din Constanța și-au dat acordul pentru a conduce structura, după ce le-a fost schimbat șeful peste noapte

Luni, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Iaşi au dispus reţinerea, pentru 24 de ore, a patru persoane şi măsura controlului judiciar faţă de alte două.

Ulterior, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Iaşi a dispus arestarea preventivă a celor patru reţinuţi, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale şi Unitatea Centrală de Analiză a Informaţiilor din cadrul Poliţiei Române.

La activităţi au participat poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi, precum şi al jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Iaşi.

Citește și: Nicolae Ciucă a fost la televizor mai des decât a condus ședințele Senatului

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(FOTO: Inquam Photos / George Călin)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un milion de euro din bani publici pentru o statuie a lui Mihai Viteazul, la Zalău

Un milion de euro din bani publici pentru o...

Alfred Bulai a fost dus din arest la spital

Alfred Bulai a făcut infarct chiar în ziua în...

A 9-a ediție Karpatia Horse Show, pe Domeniul Cantacuzino. Programul evenimentului

Karpatia Horse Show este un eveniment hipic internațional care...

Violeta Alexandru: „PNL și PSD se critică de fațadă, joacă teatru” | Interviu Aktual24

Violeta Alexandru, proaspăt membru al USR, spune că un...