Percheziții DNA la mai multe puncte de trecere a frontierei cu Republica Moldova

Data:

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) fac marți percheziții în cinci puncte de trecere a frontierei, majoritatea cu Republica Moldova, într-un dosar de corupție, a anunțat instituția.

Procurorii DNA – Serviciul teritorial Iași, în coordonare cu autorități judiciare din Republica Moldova, beneficiind de sprijinul Eurojust (Agenția Uniunii Europene pentru cooperare judiciară în materie penală) efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție în legătură cu tranzitarea unor puncte de frontieră, comise în perioada iulie 2021-septembrie 2022.

Potrivit DNA, în cursul zilei marți sunt efectuate percheziții în 31 locații situate pe raza județelor Iași, Vaslui, Botoșani, Galați, Neamț și Bihor din care cinci sunt puncte de trecere a frontierei, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

Citește și: EXCLUSIV Un avertizor face dezvăluiri în scandalul primelor de la Transelectrica. Tudor Cătăniciu, premiat cu 4.000 de euro, a împrumutat 135.000 de euro de la șeful Cancelariei lui Ciucă

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție, a Grupării Mobile de Jandarmi Bacău și a Direcției de Operațiuni Speciale.

Procurorii au condus la audieri 14 poliţişti de frontieră şi 12 vameşi, în urma percheziţiilor în peste 30 de locaţii, dintre care cinci erau puncte de trecere a frontierei, au declarat, pentru Agerpres, surse judiciare.

Potrivit surselor citate de Agerpres, vizaţi în acest caz ar fi lucrători din punctele de frontieră Borş, Stânca-Costeşti, Albiţa, Oancea, Sculeni pentru fapte de luare de mită.

Citește și: Ilie Bolojan a rămas din nou fără permis

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Alte cinci terenuri din stațiunea Mamaia urmează să fie vândute de Primăria Constanța | Info Sud-Est

Primăria Constanța vrea să vândă alte cinci terenuri din...

Instanța a respins contestația împotriva candidaturii lui Piedone la Primăria Capitalei

Contestația împotriva candidaturii lui Cristian Popescu Piedone la Primăria...