miercuri, 19 ianuarie 2022
AcasăNewsletterPercheziţii în Bihor şi Arad pentru o fraudă de 5 milioane euro...

Percheziţii în Bihor şi Arad pentru o fraudă de 5 milioane euro la firmele din Grupul Trei G, fondat de mega-evazionistul Ion Govoreanu

Sunt percheziţii în derulare la sediile unor societăți comerciale din Bihor şi Arad, ai căror reprezentanți sunt bănuiți că ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste 5 milioane de euro, într-un dosar care priveşte acuzaţii de înșelăciune, abuz de încredere și spălarea banilor. Este vorba de firme din Grupul  Trei G, fondat de mega-evazionistul Ion Govoreanu.

Potrivit unui comunicat transmis, marţi dimineaţa de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au declanşat acţiunea sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor şi scotocesc la patru adrese, sedii ale unor societăţi comerciale în cadrul unui dosar penal în care sunt efectuate cercetări pentru înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, abuz de încredere prin fraudarea creditorilor și spălarea banilor.

Prejudiciu: 5 milioane euro

Din datele făcute publice, escrocheriile s-au derulat din 2014 până în prezent, timp în care reprezentanţii a trei firme din Bihor și Arad au creat mai multe mecanisme frauduloase, cărora le-au dat o aparență de legalitate prin încheierea unor contracte de prestări servicii financiare. „Prin aceste mecanisme au pus creditorii – bugetul de stat și furnizorii – în imposibilitatea recuperării debitelor pe calea executării silite în situația neplății obligațiilor fiscale și a bunurilor, respectiv serviciilor contractate, totul în scopul ascunderii disponibilităților bănești rezultate din activitatea de comerț desfășurat”, se precizează în informare.

Practic, spun poliţiştii, toate veniturile societăţilor comerciale erau încasate direct de către o altă firmă din același grup de societăți, cu sediul în municipiul Oradea, fără a mai ajunge în casieriile sau conturile bancare proprii, acestea acumulând datorii foarte mari față de stat și față de furnizori, de peste 5 milioane euro.

Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE