Percheziții în mai multe județe. Sunt vizați actuali și foști ofițeri MAI | Aktual24

Data:

spot_img

Percheziții în mai multe județe. Sunt vizați actuali și foști ofițeri MAI (Ministerul Afacerilor Interne), care au creat un grup infracțional, prin care erau aduși migranți în România.

Surse judiciare au prezentat pentru aktual24.ro detalii despre grupul infracțional cu foste și actuale cadre ale MAI (Ministerul Afacerilor Interne) care au creat o rețea prin care erau aduși migranți în România.

Principalele instituții vizate de perchezițiile de marți sunt Inspectoratul General pentru Imigrări Arad și Inspectoratul General pentru Imigrări Caraș-Severin.

Închideau ochii la expirarea vizelor

Angajați din cele două instituții închideau ochii la expirarea vizelor și nu îi expulzau migranți, au precizat sursele.

Mai mulți foști și actuali ofițeri MAI (Ministerul Afacerilor Interne) sunt implicați, ei fiind coordonați de un fost angajat MAI, care aducea migranții în țară, cu contracte fictive de muncă.

Citește și: Tinerii pot schimba soarta acestor alegeri. De ce? Pentru că 2024 este anul în care un milion de tineri pot vota pentru prima dată | VIDEO

Marți dimineața au avut loc numeroase percheziții în județele Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor, Argeș, Sibiu și municipiul București în acest dosar.

„La data de 4 iunie 2024, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. (Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism) – Biroul Teritorial Caraș-Severin.

Se pun în aplicare 67 de mandate de percheziție domiciliară în județele Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor, Argeș, Sibiu și municipiul București, într-un dosar penal vizând săvârșirea infracțiunilor de:

  • constituirea unui grup infracțional organizat;
  • trafic de migranți;
  • trecerea frauduloasă a frontierei de stat a României;
  • facilitarea șederii ilegale în România;
  • spălarea banilor.

Acțiunile procurorilor D.I.I.C.O.T. (Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism) se desfășoară în coordonare cu cele ale procurorilor D.N.A. (Direcția Națională Anticorupție).

Citește și: De ce nu colaborăm cu bulgarii. Nu ne considerăm reciproc suficient de relevanți | INTERVIU

Se efectuează cercetări într-o cauză penală ce are ca obiect comiterea unor infracțiuni de corupție aflate în legătură directă cu infracțiunile cercetate de procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Caraș-Severin.

Continuarea în Aktual24

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: aktual24.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related