Percheziții în Parlamentul Republicii Moldova. Șeful Direcției juridice ar fi spionat pentru ruși. Acesta a fost reținut

Data:

spot_img

Percheziții în Parlamentul Republicii Moldova. Șeful Direcției juridice ar fi spionat pentru ruși. Acesta a fost reținut alături de un alt funcționar al statului.

Înainte de ultima ședință plenară , ofițierii SIS (Serviciul de Informații și Securitate) și procurorii PCCOCS (Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale ) au descins în clădirea a Parlamentului de la Chișinău.

Citește și: Stimulente între 5.000 și 2.500 de lei/lună pentru angajații ministerului Proiectelor Europene

Șeful Direcției juridice și o încă o persoană au fost reținuți pentru 72 de ore

Perchezițiile l-au vizat pe Ion Creangă, șeful Direcției juridice. Acesta împreună cu un al funcționar ar fi fost reținuți pentru 72 de ore, potrivit agora.md.

„Pentru moment, se efectuează acțiuni procesuale într-o cauză penală sub conducerea procurorilor Procuraturii Pentru Combaterea Criminalității și Cauze Speciale (PCCOCS).

Citește și: Biserica Ortodoxă Română ar trebui să recunoască preocupările Institutului Elie Wiesel de a nu repeta greșelile legionarismului ca fiind absolut legitime. Ionuț Mavrichi | INTERVIU

Cu mai multe detalii, vom reveni pe parcursul acestei zile”, a declarat Europei Libere purtătoarea de cuvânt a Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Daniela Mînzat, potrivit moldova.europalibera.org.

Prezența pericolului reprezentat de spionajul rusesc în Republica Moldova a fost evidențiată prin publicarea unei investigații de presă.

Aceasta scos la lumină faptul că Igor Gorgan, fostul șef al Marelui Stat Major, ar fi raportat în mod constant Rusiei situația din țară.

Ca urmare, Maia Sandu, la începutul lunii iunie, a semnat un decret prin care a dispus retragerea tuturor distincțiilor de stat ale lui Gorgan.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: stirimd.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related