Perchezitii și investigații pentru combaterea criminalității organizate. Polițiștii au găsit cocaină, heroină, canabis și alte droguri

Data:

spot_img

În perioada 26 aprilie – 9 mai a.c., polițiștii din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., au efectuat 45 de acțiuni operative (dintre care 9 acțiuni de amploare), care au inclus peste 100 de percheziții, pentru destructurarea grupurilor infracționale specializate în trafic și consum ilicit de droguri, trafic de persoane, criminalitate informatică și spălare de bani.

126 de percheziții domiciliare și 63 de acțiuni de prindere în flagrant

În cadrul acestora, au fost efectuate 126 de percheziții domiciliare și 63 de acțiuni de prindere în flagrant delict, fiind puse în executare 100 de mandate de aducere. Au fost derulate activități investigative pentru probarea activității infracționale a 179 de persoane.

28 de ordonanțe de reținere și 26 de mandate de arestare preventivă

În cadrul dosarelor penale instrumentate, au fost emise 28 de ordonanțe de reținere și 26 de mandate de arestare preventivă. De asemenea, față de 10 persoane a fost luată măsura controlului judiciar.

Citește și: Prescripția CCR îi scapă și pe cei care s-au înfruptat din fonduri UE

Ce au confiscat oamenii legii după percheziții

În urma acestor percheziții și a altor activități, au fost confiscate ori au fost instituite măsuri asigurătorii asupra a 31.150 de grame și 13 doze de canabis, o cultură cu 116 plante de canabis, 400 de grame de masă vegetală de canabis, o cultură spontană de cânepă sălbatică cu peste 80 de kilograme de materie vegetală, 17 grame și 2 doze de cocaină, 7 grame de heroină, 1.878 de grame și 290 de doze de alte droguri, 21 de grindere și 20 de cântare.

Citește și: Urmăriți la nivel internațional, aduși în țară de polițiști – PRESShub

De asemenea, au fost indisponibilizate 99 de telefoane mobile, 2 arme neletale, 67 de bucăți de muniție, un autoturism, 161.241 de lei, 16.690 de euro, precum și 450 de euro monedă falsă.

În cadrul acțiunilor, alături de  polițiștii din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate au participat luptătorii Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale, polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene, precum și jandarmi.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related