miercuri, 20 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterPericolul COVID: tot mai multe spitale din România blocate cu pacienți. Număr...

Pericolul COVID: tot mai multe spitale din România blocate cu pacienți. Număr record la Terapie Intensivă.

 România a înregistrat și o explozie de cazuri critice la terapie intensivă. De la puțin peste 400 s-a ajuns la aproape 600 în numai câteva zile.

În România sunt, în total, 1050 de paturi dotate cu aparatură pentru îngrijirea pacienților COVID, iar în multe județe, deja nu mai există paturi libere. În județele Timiș, Hunedoara, Cluj, Alba, Sibiu, Vâlcea, Brașov, Prahova, București, Ilfov, Vrancea și Iași, duminică nu mai existau paturi libere la ATI.

Timișoara are nevoie de o unitate suplimentară

Conducerea Spitalului Județean din Timișoara ar putea redeschide zona roșie COVID-19 în cadrul unității, având în vedere creșterea numărului de cazuri. 18 paturi de terapie intensivă ar putea fi puse la dispoziție, în cazul în care situația o impune. 

„Am răspuns apelului colegilor noștri de la Spitalul de Boli Infecțioase și deja tratăm pacienți cu cazuri severe, de terapie intensivă, infectați cu COVID-19.

Având în vedere creșterea numărului de cazuri, pentru a ne asigura că timișorenii și timișenii nu au de suferit, ci au parte de cel mai bun tratament posibil, luăm deja în calcul redeschiderea Zonei Roșii din cadrul unității, cu o capacitate de circa 66 de paturi din care 6 de ATI, mergând deci la un total de 18 paturi de terapie intensivă dedicate COVID. Numărul poate fi crescut cu încă 10 locuri de terapie intensivă dacă, Doamne ferește, situația o impune.”, a anunțat managerul de la Județean, Raul Pătrașcu, potrivit Express de Banat.

Spitalele din Cluj, la capacitate maximă

La Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj luni erau ocupate toate cele 20 de locuri existente la Terapie Intensivă, la fel ca majoritatea celor 160 de paturi din saloane.

„Spitalul este plin, la fel și la cele două secții de Terapie Intensivă. Am solicitat deja delegarea unor medici ATI și asistenți cu vechime în domeniu din județ. Avem nevoie pe lângă medicii noștri, care sunt doar trei, de încă măcar 8. Cinci au venit deja din spitalele din județ, ar mai trebui să primim de urgență încă 2-3 medici ATI, altfel, de săptămâna viitoare, ar trebui să trimitem într-altă parte pacienții care sunt pe paturi.

Facem și noi toate eforturile pentru a face față acestei pandemii, ca și celelalte spitale COVID, Pneumologia și Spitalul de Recuperare, dar acum nu suntem în măsură să acoperim avalanșa de pacienți confirmați cu coronavirus, și credem că ar trebui să se deschidă un alt spital COVID, pentru că suntem cu alți o sută și ceva de pacienți confirmați în afara spitalului și asta nu e normal”, a declarat Ioan Mureșan, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, pentru Transilvania Reporter.

La Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Leon Daniello, secția de ATI funcționează la capacitate maximă, toate cele cinci locuri fiind ocupate. La fel se întâmplă și cu cele 55 de paturi din saloane. Spitalul de Recuperare funcționează ca unitate medicală de suport COVID, adică asigură serviciile medicale prin preluarea pacienților imediat după evaluarea acestora și este stabilită o schemă de tratament de către specialiștii de la Infecțioase și Pneumoftiziologie.

Spitalul CFR Iași, suport Covid: „Suntem ocupaţi 105%”

„Am început cu 30 de paturi, apoi am tot mărit capacitatea, iar acum am ajuns la 100 de paturi”, declara managerul unităţii medicale, în urmă cu trei zile, pentru Ziarul de Iași.

Având în vedere că în Iaşi continuă să crească zilnic numărul cazurilor noi confirmate de coronavirus, Spitalul Căi Ferate, spital-suport pentru pacienţii cu COVID, este în acest moment extrem de aglomerat. Conducerea spitalului spune că, deşi în fiecare zi se externează mulţi pacienţi, paturile se ocupă foarte repede. Încă din luna august, în unitatea medicală ieşeană locurile au fost ocupate constant, fiind nevoie de suplimentarea acestora, a declarat dr. Mihai Glod, managerul Spitalului CF Iaşi.

Secția de Terapie Intensivă Petroșani, închisă pentru încă o săptămână

omitetul Director al Spitalului de Urgență Petroșani a decis, luni, care sunt măsurile imediate care se iau în unitatea medicală după ce mai mulți angajați s-au îmbolnăvit de COVID 19. Alături de cadrele medicale și doi pacienți internați în spital au fost confirmați pozitiv.

Numărul cadrelor medicale de la secția de Terapie Intensivă de la Spitalul de Urgență Petroșani a ajuns la 14 în  ultima perioadă.

Ultimele 9 cazuri pozitive au coincis și cu un test pozitiv al medicului șef de secție, Mara Suditu, scrie Gazeta de Dimineață.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE