Pericolul din spatele promisiunilor electorale | Gazeta de Stâlpeni

Data:

spot_img

Pericolul din spatele promisiunilor electorale. În politica românească, promisiunile fanteziste și populismul au devenit o practică frecventă, mai ales în perioadele electorale.

Liderul AUR, George Simion, este doar ultimul exemplu, promițând un milion de apartamente ieftine pentru români, de la 35.000 de euro, cu condiția susținerii sale în alegerile prezidențiale.

Conform specialiștilor în economie, oferta sa, aparent generoasă, nu este doar o simplă promisiune electorală, ci un exemplu de manipulare politică ce reînvie tacticile totalitare din trecut.

Citește și: Biserica Ortodoxă Română ar trebui să recunoască preocupările Institutului Elie Wiesel de a nu repeta greșelile legionarismului ca fiind absolut legitime. Ionuț Mavrichi | INTERVIU

Aceștia arată că numărul de rate lunare fie nu acoperă prețul locuințelor, fie îl depășește, în condițiile în care dobânda este zero.

Contractele semnate la sediile AUR sunt nule

Și că niciun guvern nu poate interveni asupra ratelor dobânzilor bancare, nici măcar în țările totalitare.

Juriștii spun și ei că aceste contracte pe care românii le semnează în sediile AUR au vicii de legalitate, care le fac nule de drept.

Această schemă de influențare a electoratului, bazată pe promisiuni fără fundament economic, este caracteristică unui lider de rea credință, care profită de vulnerabilitatea și lipsa de educație a unor segmente ale populației.

Este un tipar periculos

Prețurile nerealiste ale apartamentelor și condițiile de finanțare la dobândă zero ridică mari semne de întrebare privind fezabilitatea acestor proiecte.

Metoda AUR – Simion nu este singulară în politica modernă din România, situație care reflectă acest tipar periculos.

Citește și: Cu 4 voturi la 1, procurorii din CSM au fost de acord cu rezultatul pseudo-concursului pentru inspectorii judiciari

Liderul PNL Iași, Alexandru Muraru, a sesizat procurorul general în legătură cu partidul AUR și liderul său, George Simion, pe care îi acuză de înșelăciune „cu referire la contractul pe care românii îl semnează și colectarea frauduloasă de date cu caracter personal”.

Continuarea în Gazeta de Stâlpeni

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: Facebook/ AUR)

spot_imgspot_img
Andrei Vacaru
Andrei Vacaru
Andrei Văcaru este redactor-șef la Gazeta de Stâlpeni, una dintre puținele publicații din România care apare într-o comună, Stâlpeni, Argeș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Alexandru Mazăre a fost eliberat condiționat | Info Sud-Est

Alexandru Mazăre, fratele fostului primar al Constanței, a fost...