Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj, au documentat activitatea infracțională a unei persoane, cercetate pentru trafic de droguri de mare risc și efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deține autorizație.
Astfel, la data de 11 iunie 2024, aceasta a fost prinsă în flagrant delict, în comuna Florești, în timp ce ar fi comercializat 1,6 kilograme de droguri de mare risc (3-CMC, cunoscut sub denumirea de cristal).
Ulterior, au fost puse în aplicare 2 mandate de percheziție domiciliară, fiind descoperite și ridicate peste 17,5 kilograme de droguri de mare risc și substanțe psihoactive (3-CMC, MDMA, 2-MMC și N-Ethylnorpentedrone), precum și alte mijloace de probă.
La data de 12 iunie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reținerea persoanei, cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deține autorizație.
Trafic de droguri și efectuarea de operațiuni cu produse psihoactive
A fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj, cu propunere de arestare preventivă a persoanei, pentru 30 de zile, pentru tafic de droguri și efectuarea de operațiuni cu produse psihoactive
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română și de către Serviciul Tehnic și de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T.
Activitățile au fost realizate cu sprijinul Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor Cluj – Unitatea Centrală de Analiză a Informațiilor din cadrul Poliției Române, precum și al polițiștilor Serviciului Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj și jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj.
Citește și: Excelența în educație, premiată la Gala Mentor, ajunsă la cea de-a a XIV-a ediție
Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
Urmăriți PressHUB și pe Google News!
FOTO: Poliția Română