marți, 19 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterPersoanele vaccinate cu ambele doze și care intră în țară nu vor...

Persoanele vaccinate cu ambele doze și care intră în țară nu vor mai fi carantinate

CNSU a decis luni ca persoanele care au primit inclusiv rapelul vaccinului anti-Covid de cel puțin 10 zile nu vor mai fi obligate să stea în carantină după intrarea în țară.

Totodată, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a mai decis că persoanele contact-direct pot ieși din carantină în ziua a 10-a, dacă au un test negativ în ziua a 8-a.

Cele mai importante prevederi din această hotărâre sunt următoarele.

Instituirea excepției de la carantinare pentru persoanele care au fost vaccinate cu a doua doză (doza de rapel), dacă aceste persoane intră în România la mai mult de 10 zile după vaccinarea cu a doua doză. Același regim se aplică și în cazul persoanei care este contact direct cu o persoană pozitivă, dacă momentul contactului a fost la mai mult de 10 zile de la vaccinarea cu a doua doză;

Instituirea posibilității ca și persoanele care sunt contact direct cu un pacient pozitiv cu virusul SARS-COV-2 să iasă din carantină în ziua a 10-a, dacă efectuează un test în a 8-a zi, rezultatul acestuia este negativ și nu prezintă simptomatologie specifică;

Revista 22https://revista22.ro
Revista 22 este primul săptămânal independent postdecembrist. A primit numele acesta în amintirea zilei de 22 decembrie 1989, când Ceauşescu a părăsit clădirea Comitetului Central într-un elicopter. Revista 22 se adaptează din mers schimbărilor societăţii româneşti, fiind cunoscută ca cel mai bun săptămânal de cultură politică din România.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE