joi, 23 septembrie 2021
AcasăNewsletterPersonalul medical din 22 de spitale ieșene va fi vaccinat zilele acestea

Personalul medical din 22 de spitale ieșene va fi vaccinat zilele acestea

În Iași se continuă prima etapă de vaccinare, fiind distribuite dozele de vaccin anti-COVID către 22 de spitale din județ. Până acum s-a finalizat vaccinarea cadrelor medicale de la Spitalul de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva”, unde au fost imunizate 260 de persoane, fiind începută și vaccinarea personalului medical de la Spitalul de Pneumoftiziologie, unde au fost administrate 200 de doze.

Duminică, 3 ianuarie, Direcția de Sănătate Publică Iași a distribuit către Centrele de Vaccinare peste 3.000 de doze de vaccin, iar astăzi s-a continuat vaccinarea cadrelor medicale din celelalte 22 de centre de vaccinare.

„Prima etapă de vaccinare împotriva răspândirii COVID-19 înseamnă imunizarea personalului medical din cele 23 de centre de vaccinare din sistemul medical public și privat stabilite anterior în județul Iași, precum și personalul care deservește activități critice (de la apărare, ordine publică, transporturi, până la educație, alimentație sau energie)”, au precizat reprezentanții Prefecturii Iași.

Astfel, din cele peste 3.000 de doze distribuite, cele mai multe – 740, au ajuns la cel mai mare spital ieșean, Spitalul Clinic de Urgențe „Sf. Spiridon”, 220 de doze la Spitalul de Recuperare, 195 la Spitalul Militar Iași, 190 la Spitalul Arcadia Iași, urmate de celelalte unități medicale din județ.

„La nivelul Spitalului de Neurochirurgie Iași s-au amenajat puncte speciale de vaccinare anti COVID-19, iar 214 de angajați s-au înscris pentru vaccinare. Spitalul nostru este în prima linie, fiind unitate sanitară suport COVID pentru Spitalul de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” Iași. De la începutul pandemiei și până în prezent 130 de angajați au fost infectați cu virusul COVID-19”, au precizat reprezentanții Spitalului de Neurochirurgie Iași.

În județul Iași, pe lângă cele 23 de centre de vaccinare destinate personalului medical, sunt 31 de centre de vaccinare, la care se adaugă trei caravane mobile, pentru persoanele din centre rezidențiale și medico-sociale, care nu se pot deplasa sau se află în zone izolate. Din cele 31, 16 sunt în municipiul Iași, patru în municipiul Pașcani, restul fiind centre teritoriale de vaccinare.

Mădălina Olariu
Mădălina Olariu este reporter responsabil de domeniul „Sănătate” la Ziarul de Iași, care acoperă activitatea spitalelor din Iași, cât și a instituțiilor locale cu implicații în aceste domenii.A făcut parte timp de opt ani din redacția revistei Opinia Studențească, unde a fost reporter, șef de departament și secretar general de redacție, fiind responsabilă de identificarea de noi subiecte, redactarea și editarea știrilor, reportajelor, interviurilor sau ale altor cronici, precum și de coordonarea activităților reporterilor redacției.Totodată, este licențiată în jurnalism și științe ale comunicării la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, având și un master în tehnici de producție editorială în presa scrisă, audiovizual și multimedia.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE