joi, 9 decembrie 2021
AcasăNewsletterPesedista Paula Vornicu a scos din mânecă 230.000 de lei pe care...

Pesedista Paula Vornicu a scos din mânecă 230.000 de lei pe care nu-i justifică

Bo-ie-rea-lă. Paula Vornicu, membru PSD și apropiată a primarului liberal Mihai Chirica, trăiește pe picior mare. Din bani publici.
Este angajată la Servicii Publice și, concomitent, membru în Consiliul de Administrație (CA) de la Salubris și în cel de la Ecopiața. Toate trei subordonate Primăriei. Vornicu e om de peste 9.100 de lei net pe lună. Aproape 2.000 de euro. În declarația de avere din acest an, a menționat un depozit bancar de 230.000 lei (48.000 euro) pe care l-a deschis anul trecut. Sursa banilor e o mare enigmă. Greu de crezut că Agenția Națională de Integritate (ANI) va cerceta: instituția e „în comă” de câțiva ani. În același document, Paula Vornicu a notat că și-a cumpărat și un Renault Captur (11.000 – 12.000 euro), fără a preciza de unde a avut banii. Acest personaj, Vornicu, a încercat acum, câteva zile, să invalideze mandatul unui consilier județean USR. O marionetă vine plătită din bani publici.

Fără număr: și multe, și indexate
Veniturile nete ale Paulei Vornicu sunt elocvente pentru cariera sa profesională. În 2019, a câștigat 46.524 lei în calitate de controlor financiar intern de gestiune la SC Servicii Publice SA. Apoi, ca membru CA la Ecopiața a încasat 18.400 lei și alți 44.670 lei ca membru CA la Salubris. Cu alte cuvinte, de la trei societăți ale Primăriei, Vornicu a înregistrat anul trecut un venit mediu net lunar de 9.132 lei. „A fost angajată în urma unui concurs de acum doi ani. Postul era vacant. Este pe perioadă nedeterminată”, a declarat Laurențiu Ivan, directorul Servicii Publice. O precizare extrem de importantă: Vornicu a ajuns la Servicii Publice după ce, anterior, lucrase ca șef serviciu administrativ la Citadin SA, o altă companie a Primăriei.

ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE