joi, 21 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterPesta porcină, din nou în Timiș. Unde au apărut focare

Pesta porcină, din nou în Timiș. Unde au apărut focare

Zece porci mistreți au fost găsiți morți în apropierea localităii Șarlota, din Timiș. Imediat, autoritățile au prelevat probe și au descopeit că aceștia fuseseră infectați cu pesta porcină. Autoritățile din Timiș au întomic un plan de acțiune.

Conform acestui plan a fost stabilită zona afectată care reprezintă o rază de 13 km de la locul unde au fost găsite cele zece cadavre de porci mistreți.

Timp de 7 zile din localitățile afectate nu se pot sacrifica sau mișca (către alte localități) porcii din gospodării. În zona afectată sunt incluse următoarele fonduri de vânătoare: FV 15 ALIOȘ , FV 14 PIȘCHIA, FV 59 GIARMATA, FV 58 RECAȘ, FV41 CRALOVAȚ, FV 17 NADAȘ, FV 18 BRESTOVĂȚ și FV 13 VINGA-județul Arad.

Pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având, însă, impact la nivel social din punct de vedere economic.

Banatul Azihttps://www.banatulazi.ro/
Banatul azi este o publicație regională, cu un conținut generalist, care combină jurnalismul clasic cu editoriale, reportaje, interviuri, cu cel de tip new-media, care pune un puternic accent pe partea video.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE