Peste 1.000 de gălăţeni s-au trezit cu popriri pentru impozite neplătite

Data:

Pentru un impozit neplătit de 130 de lei, datorat pentru mijlocul de transport deţinut ca persoană fizică, un gălăţean s-a trezit cu înştiinţare de poprire transmisă de Primăria municipiului Galaţi. Instituţia a calculat pentru acest debit majorări de 15 lei, la care a adăugat 12 lei, recuperarea cheltuielilor de efectuare a procedurii de executare silită. Nu este, însă, singurul,


În înştiinţarea de poprire, gălăţeanului i se explică ce i s-a întâmplat: „În baza art. 236 alin. 5 din Legea privind codul de procedură fiscală, conform titlurilor executorii din data de 15 aprilie 2021 şi 7 decembrie 2021 şi proceselor verbale de calcul al majorărilor, vă comunicăm că s-a luat măsura indisponibilizării sumelor existente şi a celor viitoare provenite din încasările zilnice în conturile în lei şi sau valută deschise la BRD, precum şi a căror sume reprezentând venituri şi disponibilităţi băneşti în lei şi valută, titluri de valoare sau alte bunuri mobile necorporale, deţinute şi/sau datorate cu orice titlu dumneavoastră de către UAT Municipiul Galaţi. Sumele vor fi reţinute şi vărsate în conturile deschise la Trezoreria municipiului Galaţi”, se arată în înştiinţare. Contul poprit este cel pe care gălăţeanul îşi primeşte lunar pensia.


Nu este singurul gălăţean care a primit sau urmează să primească o astfel de veste. La solicitarea noastră, Biroul de presă al administrației locale ne-a transmis că Primăria municipiului Galaţi a operat 1.022 de popriri pentru neplata impozitelor şi a taxelor locale, conform prevederilor Codului de procedură fiscală, titrează VIAȚA LIBERĂ.

spot_imgspot_img
Viața Liberă
Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un pictor clujean expune la Bienala de la Veneția | Monitorul de Cluj

Un pictor clujean expune la Bienala de la Veneția....

Universitatea Babeş-Bolyai, parteneriat cu o universitate din Marea Britanie pentru programe de studii comune

În perioada 17-19 aprilie 2024, Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) a...

SUA vrea să trimită mai mulți consilieri militari Ucrainei | Aktual24

SUA vrea să trimită mai mulți consilieri militari Ucrainei,...