Peste 1.000 de gălăţeni s-au trezit cu popriri pentru impozite neplătite

Data:

Pentru un impozit neplătit de 130 de lei, datorat pentru mijlocul de transport deţinut ca persoană fizică, un gălăţean s-a trezit cu înştiinţare de poprire transmisă de Primăria municipiului Galaţi. Instituţia a calculat pentru acest debit majorări de 15 lei, la care a adăugat 12 lei, recuperarea cheltuielilor de efectuare a procedurii de executare silită. Nu este, însă, singurul,


În înştiinţarea de poprire, gălăţeanului i se explică ce i s-a întâmplat: „În baza art. 236 alin. 5 din Legea privind codul de procedură fiscală, conform titlurilor executorii din data de 15 aprilie 2021 şi 7 decembrie 2021 şi proceselor verbale de calcul al majorărilor, vă comunicăm că s-a luat măsura indisponibilizării sumelor existente şi a celor viitoare provenite din încasările zilnice în conturile în lei şi sau valută deschise la BRD, precum şi a căror sume reprezentând venituri şi disponibilităţi băneşti în lei şi valută, titluri de valoare sau alte bunuri mobile necorporale, deţinute şi/sau datorate cu orice titlu dumneavoastră de către UAT Municipiul Galaţi. Sumele vor fi reţinute şi vărsate în conturile deschise la Trezoreria municipiului Galaţi”, se arată în înştiinţare. Contul poprit este cel pe care gălăţeanul îşi primeşte lunar pensia.


Nu este singurul gălăţean care a primit sau urmează să primească o astfel de veste. La solicitarea noastră, Biroul de presă al administrației locale ne-a transmis că Primăria municipiului Galaţi a operat 1.022 de popriri pentru neplata impozitelor şi a taxelor locale, conform prevederilor Codului de procedură fiscală, titrează VIAȚA LIBERĂ.

Viața Liberă
Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul:

- Publicitate -spot_imgspot_img

Azi

Mai multe articole similare
Similare

Consiliera milionară de la Ministerul Digitalizării, asociată la un coafor din Londra

Oana Babagianu, consilier superior la Ministerul Cercetării, Inovării și...

Lui ÎPS Teodosie i-a fost tăiat microfonul de Ziua Marinei, pentru a-i scurta slujba

Slujba oficiată de Arhiepiscopul Tomisului la Ziua Marinei a...

România nu există pe harta turismului european. Fără strategie, brand și identitate

Cine să viziteze România și de ce? Fără o...

Șeful de la Investiții a fost dat afară și scos din echipa de fotbal a primarului din Iași

Primarul a găsit vinovatul pentru întârzierile la marile investiții...