luni, 18 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterPeste 10 persoane au filat magistrați și ziariști. În peisaj apare și...

Peste 10 persoane au filat magistrați și ziariști. În peisaj apare și un fost ofițer SRI

Mobilizare fără precedent în operațiunea de filaj executată acum un an, în februarie 2020, când jurnaliști și magistrați au fost urmăriți pas cu pas în timp ce participau la un eveniment privat într-un restaurant din Centrul Capitalei.

Din ordonanța de clasare a dosarului, consultată de G4Media.ro, rezultă că nu mai puțin de zece persoane, pretinși jurnaliști, au fotografiat și înregistrat audio video patru persoane care nu ocupă poziții atât de importante, încât să justifice o asemenea alocare de resurse, pe care nicio redacție mare nu și-o permite.

Victimele filajului au fost Horațiu Radu, pe atunci ajunct interimar al Parchetului General, judecătorul Răzvan Păștilă și jurnaliștii Alex Costache și Cosmin Savu. Horațiu Radu a fost numit între timp secretar general la Ministerul Justiției.

Dosarul a fost clasat de procurorul Robert Fleckhammer, în prezent șef al unei secții din DIICOT. Victimele filajului au făcut însă plângere împotriva ordonanței de clasare, acuzând faptul că ancheta a fost efectuată superficial, că nu a verificat o serie de informații-cheie, dar că a ținut în schimb să se asigure că autorii filajului nu lucrează pentru vreunul dintre serviciile de informații și că acțiunea ar fi avut un caracter ”pur jurnalistic”.

G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania.Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE