Peste 100.000 de persoane au fost prezente în prima zi la FITS 2024 | Mesagerul de Sibiu

Data:

spot_img

Peste 100.000 de persoane au fost prezente în prima zi la FITS 2024. Români din țară și străini veniți din diferite colțuri ale lumii au trăit ieri magia primei zile de festival.

Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) 2024 este unul dintre cele mai mari și importante festivaluri de teatru și artele spectacolului din lume.

Prima zi de festival a fost deschisă de Not Once, o instalație video gândită și realizată de artistul emblematic Jan Fabre, în colaborare cu legendarul Mikhail Baryshnikov.

Citește și: FITS: Corul Madrigal, într-o expoziţie inedită la Muzeul Brukenthal din Sibiu

Alături de Jan Fabre, pe scena evenimentului de deschidere a FITS 20224 s-au aflat și Constantin Chiriac, președintele FITS, și Raluca Turcan, Ministrul Culturii, care au evidențiat importanța dialogului, dar și rolul FITS ca ambasador cultural al României la nivel mondial.

Primul institut de cercetare pentru artele spectacolului din România

Tot în cadrul evenimentului de deschidere, Constantin Chiriac, președintele FITS, a anunțat și lansarea Institutului de Cercetare pentru Artele Spectacolului al Academiei Române, în cadrul Platformei Internaționale de Prezentare a Doctoratelor în Artele Spectacolului și Management Cultural, o inițiativă unică în România.

Citește și: Peste 600 de cavaleri, luptători şi personaje arhaice din nouă ţări, la Festivalul Medieval Oradea

Institutul de Cercetări pentru Artele Spectacolului este primul institut de cercetare pentru artele spectacolului din România și va contribui la dezvoltarea patrimoniului cultural și artistic al marilor festivaluri din țară, cu relevanță la nivel internațional, cum ar fi Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu.

Prima zi de festival a continuat cu două premiere mondiale, Afrodita și Eliberarea Lumii (un vodevil muzical grecesc), o celebrare veselă a puterii de a ierta și a tăriei inimii de a vindeca până și cele mai profunde dintre discordii, de Tim Robbins și Trezirea, în regia artistului italian Pippo Delbono care revine la Sibiu cu un spectacol confesiune magistral, incisiv, emoționant și de neuitat.

Continuarea în Mesagerul de Sibiu

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: Facebook / FITS )

spot_imgspot_img
Mesagerul de Sibiu
Mesagerul de Sibiuhttps://www.mesageruldesibiu.ro
Mesagerul de Sibiu este un saptamanal generalist, cu orientare spre subiectele cu caracter comunitar. Lansat in 2011, ziarul apare in fiecare vineri, in format standard 12 pagini (din care 4 color), intr-un tiraj de 5.000 exemplare, distribuite in municipiul Sibiu, orasele si comunele importante din judet, la vanzarea prin chioscuri si prin abonamente. O parte importanta a tirajului o constituie abonamentele contractate cu societati comerciale, institutii si persoane fizice. Editia online, accesibila pe www.mesageruldesibiu.ro, este actualizata de mai multe ori pe zi cu stiri de ultima ora si pune accent pe continutul multimedia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Expoziția „Locuri și stări” a pictorului Ion Sirota, deschisă la Casa Avramide din Tulcea

Expoziția de pictură „Locuri și stări” a artistului Ion...

Cele mai bune documentare românești, prezentate la Astra Film Festival 2024 | Mesagerul de Sibiu

Cele mai bune documentare românești vor fi prezentate la...

Sancțiunile aplicate de Protecția Consumatorilor aduc îmbunătățiri în Sistemul de Garanție-Returnare la Iași | Ziarul de Iași

Sancțiunile aplicate de Protecția Consumatorilor aduc îmbunătățiri în Sistemul...