miercuri, 27 octombrie 2021
AcasăNewsletterPeste 100.000 de teste, procesate în Timiș de la începutul pandemiei! În...

Peste 100.000 de teste, procesate în Timiș de la începutul pandemiei! În județ sunt 11 laboratoare acreditate

Peste 100.000 de persoane au fost testate, în județul Timiș, de la începutul pandemiei. Primul laborator în care au fost prelucrate probe, din toată zona de vest a țării, a fost cel de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara. Capacitatea de testare a crescut în fiecare lună, iar acum, în județ, sunt 11 laboratoare acreditate.

Potrivit bilanțului transmis de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Timiș, de la începutul crizei sanitare, în Timiș, au fost testate 114.109 persoane, ceea ce reprezintă o rată de 150/1.000 locuitori.

„Inclusiv Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) a făcut o analiză în ceea ce privește testarea la nivelul marilor țări europene, dintre care amintim Marea Britanie cu o rată de 246/1.000 locuitori, Germania cu o rată de 160/1.000 locuitori și Franța cu o rată de 124/1.000 locuitori.

La nivelul județului Timiș, un deziderat al luptei împotriva răspândirii infecției cu noul coronavirus rămâne creșterea capacității de analiză și testare a populației pentru această afecțiune. Au fost depuse eforturi susținute pentru ca în cel mai scurt timp să fie acreditate unitățile de specialitate care realizează testarea RT-PCR, stabilindu-se totodată și o prioritizare a cazurilor”, au transmis reprezentații DSP Timiș.

Express de Banathttps://expressdebanat.ro/
Cotidianul online Express de Banat ce a apărut pe piața media la 15 noiembrie 2011, redă în timp real ceea ce se petrece în județul Caraș-Severin și Timiș, dar prezintă și povești de viață, performanțe sportive sau subiecte controversate, care stârnesc reacții numeroase din partea cititorilor. Express de Banat se adresează totodată mediului de afaceri, fiind aduse în atenția publicului business-uri de succes sau oportunități de afaceri. Într-o eră a internetului, promovarea produselor și serviciilor dumneavoastră pe site-ul Express de Banat înseamnă garantarea unor clienți noi și menținerea companiei în prim plan.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE