Peste 1000 de cicliști și alergători s-au înscris la Maratonul Olteniei

Data:

spot_img

Peste 1000 de cicliști și alergători din țară și din străinătate s-au înscris la Maratonul Olteniei, o competiție cu tradiție în Vâlcea. Evenimentul are loc la sfârșitul acestei săptămâni, potrivit Agerpres.

Organizatorii – Grupul Evryo în parteneriat cu SmartAtletic, Primăria Râmnicu Vâlcea şi Consiliul Judeţean Vâlcea – au anunţat că ediţia de anul acesta, a XII-a, stă sub semnul respectului faţă de natură, iar cauzele sociale pe care le vor susţine financiar au în centru atenţiei sportul şi practicarea lui în aer liber, cu grijă faţă de mediu şi faţă de cei din jur.

Sumele strânse vor fi donate către Spitalul Județean de Urgență Vâlcea și alte asociații

Astfel, sumele care vor fi strânse din taxele de înscriere şi dublate de către organizatorul principal vor fi donate către Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, Asociaţia „Prietenii Spitalului Vâlcean” şi către Clubul Sportiv Vâlcea 1924.

Citește și: Noul Club de Presă, un vehicul de influență politică și propagandă anti-occidentală

„În ceea ce priveşte cauza noastră, a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, anul acesta să ştiţi că nu este aleasă întâmplător, întrucât, din păcate, suntem nevoiţi în ultima perioadă să constatăm că de la an la an diagnosticăm din ce în ce mai mulţi pacienţi care sunt încadraţi în specialitatea oncologică. Mulţumim participanţilor, miilor de participanţi, pentru efortul pe care îl vor depune mâine şi poimâine, pentru a sprijini aceste cauze şi le transmitem ca efortul pe care îl depun să se transforme în lucruri pozitive de 10 ori întoarse către ei. Şi, în acelaşi timp, noi spunem în felul următor: cel mai bun tratament folosit în doze mari este bunătatea. Aşa că vă mulţumim pentru tot sprijinul acordat an de an”, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, directorul administrativ al Spitalului Judeţean Vâlcea, Alina Deaconesi, unitatea spitalicească vâlceană fiind beneficiară pentru mai mulţi ani consecutivi a fondurilor strânse la această competiţie sportivă.

Activități și concursuri organizate și pentru copii

Concursul se va desfăşura sâmbătă, când vor avea loc cele două curse de ciclism, de 22 şi respectiv 33 de kilometri, şi duminică, când vor fi cele două curse de alergare de 12 şi respectiv 22 de kilometri. Traseele pe care le vor parcurge concurenţii sunt, ca şi anii anteriori, pe dealurile din jurul oraşului, în cazul ambelor probe, startul urmând să fie dat în Parcul Zăvoi, tot acolo urmând să fie şi sosirea.

Pe lângă cursele fizice, Maratonul Olteniei cuprinde şi curse virtuale de MTB şi Trail Run, la care s-au înscris anul acesta peste 100 de participanţi ce vor alerga sau pedala pe trasee de pe tot teritoriul ţării, pentru a susţine cele trei cauze sociale ale acestei ediţii. De asemenea, pe parcursul celor două zile ale competiţiei, în Parcul Zăvoi vor avea loc diferite activităţi şi concursuri cu premii special organizate pentru copii.

Citește și: Militarii români, aflați la un exercițiu militar în Polonia, au tras două proiectile într-un sat aflat în apropiere

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Maratonul Olteniei / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Prefectul județului Galați cere avizul pentru declararea stării de alertă

Prefectul județului Galați, Andreea-Anamaria Naggar, a solicitat ministrului Afacerilor...

Subsolul Spitalului de Recuperare „Sfântul Gheorghe” din municipiul Botoşani, inundat în urma ploilor torențiale

Subsolul Spitalului de Recuperare „Sfântul Gheorghe” din municipiul Botoşani...

Situația rămâne critică în județul Galați. Intervenții în zeci de localități | Viața Liberă

Situația rămâne critică în județul Galați. Autoritățile intervin în...