Peste 1,1 milioane de cereri de azil în Europa

Data:

spot_img

Peste 1,1 milioane de cereri de azil în Europa. Mai exact, anul trecut, Agenția UE pentru azil, cu sediul în Malta, a numărat 1,14 milioane de cereri de azil în cele 27 de state membre ale UE, precum și în Norvegia și Elveția.

Cancelarul german Olaf Scholz se va alătura, săptămâna viitoare, conferinței premierilor de land. Întâlnirea este consacrată între altele migrației. Scholz, care anunță că va lua parte la consultări preț de două ore, va discuta cu oficialii landurilor federale despre impactul rezoluțiilor din 6 noiembrie 2023.

La începutul lunii noiembrie, guvernul federal și landurile federale au convenit asupra unei abordări comune și a unui pachet de măsuri pentru a reduce numărul de migranți ilegali.

Opoziția conservatoare a criticat măsurile, despre care afirmă că sunt insuficiente.

De pildă, introducerea unui card electronic de plată a ajutorului bănesc pentru solicitanții de azil, nu au fost încă finalizată.

Deși toate landurile federale vor să introducă acest sistem, unele regiuni așteaptă o reglementare federală care să garanteze acest lucru. Verzii resping inițiativa. 

1,14 milioane de cereri de azil în Europa. Anul trecut solicitanții au venit preponderent din Siria și din Afganistan

În răstimp, Agenția UE pentru Azil anunță că anul trecut solicitanții de azil în UE au venit preponderent din Siria și din Afganistan.

În plus, odată cu începerea noului război din Gaza, un număr crescând de palestinieni au dorit să ajungă în Europa.

Germania a rămas de departe cea mai importantă țară de destinație.

Aici au fost înregistrate 334.000 de cereri noi între ianuarie și decembrie 2023, potrivit raportului anual publicat de agenție miercuri la Valletta. 

Citește și: Minciunile lui Simion în SUA. A susținut că a fost arestat „de multe ori” și „închis” pentru că „promovez adevărul”

În anul precedent, numărul total de cereri s-a menținut puțin sub pragul de un milion (996.000) – semnificativ mai puține decât în 2015 (1,4 milioane) și 2016 (1,3 milioane).

Această statistică nu include însă cele peste 4,4 milioane de persoane din Ucraina care au căutat refugiu în UE ca urmare a războiului de agresiune al Rusiei și cărora li s-a acordat protecție temporară.

Cifrele pentru Germania sunt ușor diferite de cele prezentate de autoritățile federale, care au raportat circa 329.000 de cereri pentru întregul an.

Republica Federală a reprezentat aproape o treime din totalul cererilor, adică la fel de multe ca în următoarele două țări la un loc – Franța (167.000) și Spania (162.000).

Marea Britanie, care nu mai face parte din UE, nu își va publica cifrele până la sfârșitul săptămânii.

Pe cap de locuitor, Cipru a primit cele mai multe cereri, respectiv una la fiecare 78 de locuitori.

Articolul integral, în Deutsche Welle

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

FOTO: Comisia Europeană

spot_imgspot_img
Deutsche Welle
Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD. Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012. Momentan, există un site în limba română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Curtea Penală Internațională a emis mandate de arestare pentru Benjamin Netanyahu și Yoav Gallant

Curtea Penală Internaţională (CPI) cu sediul la Haga a...

Summitul G20: Macron i-a strâns mâna lui Lavrov | Aktual24

Summitul G20: Macron i-a strâns mâna lui Lavrov. Ministrul...

Preşedintele Abhaziei demisionează în urma protestelor în masă | The Epoch Times

Preşedintele Abhaziei demisionează în urma protestelor în masă. Aslan...