miercuri, 27 octombrie 2021
AcasăNewsletterPeste 120 de incendii în spitalele din România în doar cinci ani

Peste 120 de incendii în spitalele din România în doar cinci ani

Peste 120 de incendii au izbucnit în spitalele din România în ultimii cinci ani. Cele mai frecvente cauze au fost instalațiile electrice defecte sau improvizate.

În ultimii cinci ani au avut loc 123 de incendii în spitalele din România, unde zeci de oameni și-a pierdut viața. Anchetele arată că peste o tremie din incendii s-au provocat din cauza instalaţiilor electrice defecte sau improvizate. Niciun incendiu nu a fost provocat de instalațiile de încălzire din priză, potrivit statisticii IGSU, obținute de Libertatea.

Aproape jumătate din incendiile din spitale vin de la instalațiile electrice stricate sau improvizate. Aceasta este de departe cea mai frecvent întâlnită cauză a producerii incendiilor în sistemul sanitar. Doar în 2020 au avut loc 14 incendii în spitalele din România care au avut ca și cauză sistemul de electricitate stricat.  

Din totalul de incendii, 10 au fost provocate intenționat, arată statistica obținută de Libertatea. Niciunul din cele 123 de incendii din spitale, din perioada 2016-2020, nu a avut drept cauză „mijloace de încălzire defecte, improvizate sau nesupravegheate”. La alte 11 incendii, IGSU nu a precizat cauza specifică.

Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE