Peste 200 de cazuri de persoane afectate grav de căldură, în Iași | Ziarul de Iași

Data:

spot_img

Serviciul de Ambulanță Județean Iași a intervenit la 157 de cazuri de persoane afectate grav de căldură aflate în spațiul public, în zilele cu temperaturi extrem de ridicate.

Timpul de intervenție a fost foarte scurt, toți pacienții fiind evaluați, stabilizați hemodinamic și respirator, și transportați la spital. Deși canicula afectează persoane de toate vârstele, efectele acesteia sunt mult mai severe asupra persoanelor mature sau cu afecțiuni cronice preexistente, conducând uneori la complicații grave.

Citește și: Rusia. Ce se mai întâmplă cu mișcările de opoziție

Numărul persoanelor care au prezentat sincope, stări lipotimice sau alte afecțiuni cauzate de canicula excesivă a început să crească pe 9 iulie, când s-au înregistrat 15 cazuri. Acest număr a crescut progresiv, ajungând la 16 cazuri pe 11 iulie, 26 de cazuri pe 12 iulie și 18 cazuri pe 13 și 14 iulie. Luni, pe 15 iulie, când canicula s-a intensificat și temperaturile au atins 37 de grade Celsius, au fost înregistrate 30 de cazuri. Pe 16 iulie, numărul cazurilor a scăzut la 16. Pe 17 iulie, când temperaturile au variat între 37 și 42 de grade, s-au înregistrat 25 de cazuri, iar pe 18 iulie, odată cu scăderea temperaturilor, numărul de lipotimii a scăzut la șapte cazuri.

Pe de altă parte, Serviciul Voluntar de Ambulanță Iași a raportat, în perioada codului roșu de caniculă din 13-17 iulie, 51 de persoane asistate, 1.071 de sticle de apă distribuite, trei persoane direcționate către servicii medicale specializate, două persoane fără adăpost transportate la centre de asistență și un cetățean ucrainean asistat și transportat la Centrul de Refugiați. Echipajele au fost prezente în puncte cheie ale orașului, precum Gara CFR Iași, zona Palat și Palas, și Pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt, pentru a oferi asistență celor în nevoie.

Continuarea, în Ziaruldeiasi.ro

Citește și: Instanța supremă se opune, din nou, deciziilor europene în legătură cu prescripția faptelor penale

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related