Peste 30.000 de bilete rezervate la Expoziția Brâncuşi din Timișoara

Data:

spot_img

Peste 30.000 de bilete rezervate la Expoziția Brâncuşi din Timișoara. „Brâncuşi: surse româneşti şi perspective universale” este pe simezele Muzeului Naţional de Artă (MNArT), se impune ca fiind cel mai reprezentativ eveniment din anul Timişoarei Capitală Europeană a Culturii 2023.

Peste 30.000 de bilete au fost rezervate în doar două săptămâni de la vernisaj.

Biletele rezervate până acum cuprind toate tipurile existente: cele cu tarif întreg, bilete cu reduceri pentru pensionari sau studenţi, precum şi cele gratuite pentru copii sau pentru grupurile şcolare.

Şcolile şi profesorii au planificat deja vizite la muzeu, care însumează peste 12.000 de elevi, a anunţat, marţi, MNArT, într-un comunicat remis Agerpres.

Este cea mai importantă expoziţie dedicată marelui sculptor român, în ultima jumătate de secol, în România.

Ţinând cont de succesul expoziţiei şi de cererea foarte mare, a fost suplimentat numărul de bilete disponibile pentru fiecare interval orar. Din start, expoziţia a fost planificată pentru a funcţiona cu un program zilnic extins la 10 ore faţă de programul normal al muzeului, de 8 ore.

Este pentru prima dată, în România, când publicul larg poate admira în cadrul aceleiaşi expoziţii lucrări cu o valoare inestimabilă din patrimoniul universal al artistului, precum: „Sărutul”, „Măiastra”, „Pasărea în văzduh”, „Muzele” („Domnişoara Pogany” şi „Muza adormită”), „Somnul”, „Peştele”, „Capul de copil” etc. Sculpturile sunt expuse alături de o selecţie atent ghidată de fotografii şi fragmente filmate de Constantin Brâncuşi.

O altă noutate a acestei expoziţii este ghidul audio bilingv produs de Radio România Cultural cu texte semnate de Daria Ghiu şi interpretate de actorii Florin Piersic Jr, în limba română, şi Ana Ularu, în limba engleză.

Citește și: Alegeri în Polonia. Conservatorii de la PiS au câștigat alegerile, dar au pierdut parlamentul

Expoziţia „Brâncuşi: surse româneşti şi perspective universale” este deschisă până în 28 ianuarie 2024 la Muzeul Naţional de Artă din Timişoara, iar biletele pot fi achiziţionate prin rezervarea prealabilă pe website-ul dedicat brancusi-2023.info sau direct de la casieria muzeului.

Programul de vizitare este de miercuri până duminică, între orele 10,00 – 20,00. În zilele de luni şi marţi, precum şi în perioada 24 – 26 decembrie şi 31 decembrie 2023 – 2 ianuarie 2024, muzeul este închis.

Citește și: Cum luptă o agenție a statului cu traficul de persoane: video cu 500 de vizualizări, plătite cu 100.000 de euro

Scenografia cu lumină redusă, intimă a expoziţiei şi spaţiul limitat permit accesul unui număr limitat de vizitatori, organizatorii estimând o capacitate totală de vizitare, pe toată durata expoziţiei, de circa 70.000 de intrări.

Organizatorii sugerează publicului să ţină cont de faptul că biletele online sunt, în general, epuizate cu două-trei zile înainte, în special în weekend.

Pe lângă biletele care pot fi rezervate online din timp, este disponibil în fiecare dimineaţă şi un număr limitat de bilete pentru ziua respectivă, care pot fi achiziţionate direct de la casieria muzeului.

Curatoriată de Doina Lemny, expoziţia este finanţată de Consiliul Judeţean Timiş şi este organizată de Muzeul Naţional de Artă din Timişoara, Fundaţia Art Encounters şi Institutul Francez din România, prin filiala sa din Timişoara. Evenimentul face parte din programul oficial Timişoara 2023: Capitală Europeană a Culturii.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Muzeul Național de Artă Timișoara / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Mandate prelungite abuziv prin interpretarea legilor. De la Avocatul Poporului la Klaus Iohannis și șeful CSM

Cu complicitatea politicienilor de la putere, mandatele unor înalți...

Ziua Culturii Naționale. Președintele Uniunii Scriitorilor: „România nu are o strategie culturală”

Ziua Culturii Naționale este celebrată în fiecare an pe...

Clotilde Armand: „Primăria Sector 1 a delegat sortarea deșeurilor către clientela de partid”

Fosta primăriță de la sectorul 1, Clotilde Armand, scrie...

„În largul mării” de Slawomir Mrożek, cea dintâi premieră a anului 2025, la TNB

Noul an debutează la Teatrul Naţional I.L. Caragiale din...