Peste 5.200 de elevi din Cluj vor susține examenul de Evaluare Națională | Monitorul de Cluj

Data:

Peste 5.200 de absolvenți ai clasei a VIII-a din județul Cluj vor susține examenul de Evaluare Națională, sesiunea iunie-iulie 2024.

Probele scrise din cadrul Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a încep marți, 25 iunie, cu testarea cunoștințelor de limba și literatura română.

La examenul de Evaluare Națională, sesiunea iunie-iulie 2024, în județul Cluj, s-au înscris 5.276 de absolvenți ai claselor a VIII-a, care vor susține examenul în 109 unități de învățământ preuniversitar, desemnate centre de examen (68 de centre în mediul urban și 41 de centre în mediul rural).

Distribuția celor 5.276 de candidați înscriși, pe medii de proveniență, se prezintă astfel – 4.167 sunt elevi care studiază în mediul urban și 1.109 sunt elevi care învață în mediul rural.

Citește și: Ce conține un vaccin. Despre ARN Mesager, sărurile de aluminiu și mercur

Evaluarea Națională. Sute de solicitări pentru asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor

Comisia județeană de organizare a examenului de Evaluare Națională din cadrul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Cluj a aprobat 207 de solicitări, privind asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor, conform procedurilor în vigoare, care vizează: prelungirea timpului destinat redactării lucrărilor scrise; asigurarea de săli separate pentru elevii care prezintă tulburări specifice de învățare; prezența unui însoțitor pentru elevii cu tulburări din spectrul autist; prezența interpreților limbajului mimico-gestual pentru elevii cu deficiențe de auz; utilizarea instrumentelor specifice de scriere în cazul elevilor cu deficiențe de vedere, a instrumentelor privind măsurarea glicemiei, respectiv susținerea probelor scrise în spital.

Continuarea, în Monitorulcj.ro

Citește și: De ce nu ne vaccinăm. „Când cineva te minte repetat, îl mai crezi, dacă îți spune o dată adevărul?”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(FOTO: Inquam Photos / George Călin)

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related