Peste 5,3 milioane de euro pentru obiectivele de patrimoniu din județul Hunedoara, prin PNRR

Data:

Peste 5,3 milioane de euro reprezintă valoarea totală a fondurilor pe care Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara a reuşit să le atragă pentru obiectivele de patrimoniu din judeţ propuse la finanţare prin proiectele depuse în cadrul Programului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), a informat, joi, administraţia judeţeană.

Astfel, obiectivul „Intrare Forul lui Traian din cadrul sitului Arheologic Ulpia Traiana Sarmizegetusa” a fost inclus în Traseul castrelor romane în vederea restaurării, clasându-se pe prima poziție, iar obiectivul „Cetatea Sarmizegetusa Regia – Terasa X” a fost inclus în cadrul Rutei cetăților. Valoarea totală a celor două proiecte este de 4,3 milioane de euro.

„Ansamblul arhitectural Castelul Corvinilor” a fost admis pentru a fi inclus în Ruta Castelelor.

Citeşte şi: Ucraina: UE trebuie să protejeze toți copiii ce fug din calea războiului

De asemenea, obiectivele „Gospodării tradiționale în localitatea Lelese” și „Gospodării tradiționale în localitatea Bunila”, au fost admise îndeplinind criteriile necesare includerii în cadrul Rutelor satelor cu arhitectură tradițională în vederea restaurării. Este vorba despre suma totală de 960.000 de euro investiție pentru restaurarea unui număr total de 16 locuințe tradiționale.

În ceea ce privește Lista obiectivelor care îndeplinesc criteriile necesare în vederea promovării, pe lângă obiectivele menționate anterior, au fost admise „Castrul roman Micia” și „Cetatea Costești – Cetățuia”, cu o valoare totală de 60.000 de euro.

Componenta C11. Turism și Cultură din cadrul PNRR este orientată pe valorificarea patrimoniului cultural, construit și natural, prin turism. Sunt cuprinse măsuri referitoare la dezvoltarea teritorială durabilă și sporirea gradului de coeziune, creșterea calității vieții și dezvoltare economică în zonele rurale și defavorizate, precum și la crearea de piață de desfacere pentru produsele locale.

Citeşte şi: Elena Udrea a fost dusă în arest, în cadrul Poliției de Frontieră Petrich

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O sală de sală de jocuri de noroc a ars în totalitate

La data de 22 aprilie, la ora 00.21, polițiștii Secției nr.3 Poliție Rurală Bolintin Vale au fost sesizați prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că se manifestă un incendiu la o sală de jocuri de noroc din localitatea Cosoba, județul Giurgiu.

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la PSD

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la...

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există?

Cineva are să vină, de Jon Fosse

Să montezi Fosse este întotdeauna o provocare. Dar ce-a...