miercuri, 1 decembrie 2021
AcasăNewsletterPeste 60% dintre pacienţii cu cancer au evitat să meargă la spital...

Peste 60% dintre pacienţii cu cancer au evitat să meargă la spital din cauza pandemiei

​Peste 80% dintre pacienţii cu cancer s-au confruntat cu un nivel crescut de stres în perioada de restricţii impuse de pandemie, iar nivelul actual de stres se menţine peste medie în cazul a 60% dintre bolnavii de cancer, care spun că au evitat să meargă la spital în această perioadă.

Gestionarea aspectelor emoţionale devine un lucru din ce în ce mai important în contextul actual, arată un sondaj realizat de Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer. De asemenea, accesul la diagnostic precoce şi tratament trebuie să constituie o prioritate, atrage atenţia Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer.

Pacienţii cu cancer s-au confruntat cu un nivel mult mai mare de stres decât în mod obişnuit în perioada de restricţii impuse de pandemie, relevă un sondaj realizat de Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer la nivel naţional, pe un eşantion reprezentativ de 70 de pacienţi, cu vârste de peste 25 de ani.

Aproape 84% dintre cei intervievaţi au admis că s-au simţit mult mai stresaţi în perioada respectivă, aceştia fiind îngrijoraţi într-o proporţie foarte mare (aproape 81%) că ar putea fi imunocompromişi, devenind astfel mai vulnerabili la infecţii. Aproximativ 60% dintre respondenţi au spus că au evitat să meargă la spital, deşi aveau o programare şi peste 69% au afirmat că au fost îngrijoraţi în legătură cu tratamentul şi eventualele complicaţii ale acestuia. Peste 60% dintre respondenţi au calificat nivelul lor actual de stres oncologic ca fiind peste 6, pe o scală de la 0 la 10.

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE