Peste 800 de evenimente la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu. Programul complet al ediției din acest an

Data:

Programul complet al FITS – Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu este disponibil de astăzi.

Joi, la Teatrul Naţional „Radu Stanca”, a avut loc cea de a doua conferinţă de presă prilejuită de ediţia 2024 a FITS.

Gazda conferinţei a fost Constantin Chiriac, preşedinte FITS şi director general al TNRS, care a prezentat cele mai noi informaţii referitoare la ediţia din acest an a Festivalului, respectiv seria de evenimente speciale care completează programul din acest an.

FITS are loc la Sibiu, în perioada 21 iunie – 30 iunie, iar tema acestei ediţii – a 31-a – este PRIETENIE.

Constantin Chiriac a trecut în revistă cele mai importante evenimente speciale şi a mulţumit partenerilor şi tuturor instituţiilor implicate, fără de care nu ar fi fost posibilă o ediţie atât de complexă.

„Este o ediţie fără precedent. Mi-a fost greu să cred că putem să depăşim o ediţie aniversară precum cea de anul trecut. Probabil că Prietenia a adus alături de noi atâtea nume importante de la John Malkovich la Pippo Delbono, de la Tim Robbins la Sasha Waltz, de la Mikhail Baryshnikov la Isabelle Adjani, de la Neil LăBuţe la Jan Fabre. Sunt atât de multe pe care nu le-am menţionat încă, aşa că invităm publicul să descopere programul de pe site şi în aplicaţia FITS, să urmărească toate canalele noastre de comunicare, pentru că încercăm să ne adaptăm mesajul pe Facebook, Instagram, TikTok, LinkedIn sau Blogul FITS.” a declarat Constantin Chiriac.

Citește și: Premiile Europene pentru Patrimoniu, acordate restaurării Bisericii Evanghelice Săsești din Alma Vii și Bisericii Sfântul Mihail din Cluj-Napoca (FOTO | VIDEO)

Președintele FITS a vorbit şi despre celelalte secţiuni al căror program este disponibil începând de astăzi pe site-ul Festivalului (sibfest.ro): Spectacole-lectură (7 evenimente programate), Conferinţe de presă şi Conferinţe speciale (22 de evenimente), Expoziţii (191 de evenimente), Platforma de Arte Vizuale (PAV), Therme Forum, Lansări de carte (22 de evenimente), şi la care publicul este aşteptat cu drag.

Până în acest moment, FITS are 830 evenimente incluse în program şi aşteaptă peste 5.000 de artişti din 82 de ţări.

Printre noutăţile din acest an se numără o schimbare de structură pentru Bursă de Spectacole, evenimentul asociat FITS, care reprezintă o platformă de dialog între tinerii artişti, operatorii culturali, instituţiile de spectacole şi reţelele culturale.

Ediţia din acest an va include şi un bogat sezon francez, care va celebra cei 100 de ani ai Institutului Francez în România, precum şi un amplu sezon polonez, care va oferi o avanpremieră a Sezonului Cultural România-Polonia 2024-2025.

Aplicaţia FITS include în acest moment toate evenimentele programate în cadrul ediţiei din acest an şi permite personalizarea programului şi multe alte facilităţi. Aplicaţia FITS poate fi descărcată gratuit atât în Google Play, pentru Android, cât şi în AppStore, pentru iOS.

Organizatorii reveni cu detalii despre fiecare secţiune specială din cadrul FITS în comunicatele următoare.

Citește și: Sezon estival plin de evenimente culturale, în Timișoara, Capitala Europeană a Culturii 2023

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(FOTO: Mihai Nistor / FITS – Facebook)

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Raymond Aron, un exemplu al lucidității în vremuri sumbre | Puterea a Cincea

Raymond Aron, un exemplu al lucidității în vremuri sumbre....

Turneul Național Orgile României. Concerte în opt catedrale și biserici din România

Turneul Național Orgile României. Organiștii Eduard Antal și Maria-Luisa...

A început Festivalul „Căluşul Românesc” | Reporter24

A început Festivalul „Căluşul Românesc”, ediția cu numărul 24....