Peste patru sute de elevi de la Școala Cristești au participat la acțiunea „Învăț să cresc în siguranță” | Monitorul de Botoșani

Data:

spot_img

Peste patru sute de copii de la Școala Cristești au participat sâmbătă la acțiunea „Învăț să cresc în siguranță”, un eveniment educativ dedicat conștientizării importanței siguranței personale.

Pompierii le-au explicat elevilor din comuna Cristești ce se poate întâmpla dacă se joacă cu focul ori în apropierea panourilor sau cablurilor de electricitate. Pirotehnicienii i-au sfătuit să nu atingă muniția rămasă neexplodată, în timp ce inspectorii de prevenire și specialiștii SPIRC le-au explicat cum să se comporte înainte, pe timpul sau după producerea unui cutremur, incendiu, inundație sau alte situații în care viața este pusă în pericol.

Citește și: Am pierdut jumătate de miliard de euro din cauza funcționarilor numiți politic. Cazul Moraru de la Transelectrica

Elevii s-au arătat interesați de cunoașterea metodelor de acordare a primului ajutor. Aceștia au aflat că indiferent de vârstă, trebuie să știe cum să reacționeze atunci când o persoană dragă se simte rău și devine inconștientă, primul pas fiind chiar apelarea numărului unic de urgență 112. Ei au adresat întrebări referitoare la cazurile în care este necesară efectuarea manevrelor de resuscitare, durata acestora și modul în care trebuie realizate. Cu ajutorul manechinelor, asistenţii UPU SMURD, paramedicii SMURD și voluntarii din cadrul programului național „Salvator din Pasiune” le-a arătat elevilor cum să execute corect manevrele de resuscitare, iar aceștia au avut posibilitatea de a le exersa, activitatea fiind interactivă.

Sute de elevi au primit materiale de informare preventivă din cadrul campaniilor naționale „R.I.S.C – Renunță, Improvizațiile sunt Catastrofale” , „Nu tremur la cutremur” „Viziune 2020”, „Ai grijă la cea mai mare grijă: siguranța copilului tău” și „Îndepărtează pericolele! Protejează-i pe cei dragi!”

Foto: Monitorul de Botoșani

Continuarea și alte fotografii, în Monitorulbt.ro

Citește și: Țintă aeriană detectată în Marea Neagră. Patru avioane de luptă au fost ridicate de la sol

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Monitorul de Botoșani)

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related