Petiţie online: “Dizolvăm Jandarmeria, acum este momentul”. Societatea civilă reacţionează la îngroparea dosarului “10 august”

Protestatarul Cristian Dide a lansat o petiţie online, adresată Parlamentului, prin care cere dizolvarea Jandarmeriei, afirmând că decizia Tribunalului Bucureşti de a îngropa definitiv dosarul “10 august” demonstrează influenţa pe care o au “securiştii generaţiei noastre” în România, inclusiv asupra justiţiei.

Mai exact, Dide cere ca efectivele Jandarmeriei Române să fie împărţite şi să treacă în subordinea unor instituţii cu atribuţii similare, precum Poliţia, Serviciul de Protecţie şi Pază, SRI, Ministerul Apărării Naţionale.

Totodată, protestatarul cere ca grupările mobile ale Jandarmeriei să fie demilitarizate şi păstrate ca efective desinestătătoare pentru restabilirea ordinii publice, atunci când ea este grav disturbată, sub comanda Poliţiei Române.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole din aceeași categorie

Advertismentspot_img

Cele mai recente articole

Slujbă de Înviere, pe scenă, în Piața Sfatului din Brașov

Pentru a evita aglomerația, lăcașele de cult vor amenaja din timp, în afara clădirilor, mai multe puncte de distribuire a "paștilor" în pachete/punguțe de unică folosință, închise.

O victorie aliată cât o zdrobitoare înfrângere comună

Se bucură mulți de ”victoria” alianței PNL și USR PLUS, care s-au înțeles să continue coaliția. Ar fi fost decizia rațională, cred nu puțini....

POIM: Alte 10 contracte, în valoare de 146 milioane lei, pentru spitale și centre sociale

Institutul Național de Neurologie și Boli Neurovasculare din București este beneficiarul celui mai mare contract semnat în aceste zile.