joi, 2 decembrie 2021
AcasăNewsletterPetrecăreți au transformat Cotul Pisicii, în groapă de gunoi

Petrecăreți au transformat Cotul Pisicii, în groapă de gunoi

Cotul Pisicii, unul dintre puținele locuri de agrement pe care gălățenii le mai au încă la dispoziție, zace sufocat sub sute de kilograme de gunoaie.

Mulți dintre petrecăreții veniți aici la picnic și la grătare au fost prea indiferenți pentru a mai lua cu ei, la plecare, resturile pe care le-au făcut peste zi.

Rezultatul: sute de saci cu deșeuri în putrefacție, amestecate cu bidoane de plastic, cu sticle și cu doze de bere poluează mica porțiune împădurită care înconjoară plaja sălbatică de pe malul Dunării.

Cu toate că acum nu mai este o zonă amenajată, plaja de la Cotul Pisicii a fost, și în această vară, un magnet pentru numeroși gălățeni veniți să își petreacă în aer curat timpul liber. Doar că tocmai aerul curat a lipsit de aici, atmosfera fiind otrăvită de duhoarea emanată de sacii cu gunoi în descompunere.

Locul, unul cu peisaje cât se poate de atrăgătoare, arată acum ca o groapă de gunoi în plină formare. Lângă majoritatea copacilor care împrejmuiesc porțiunea de plajă sunt aruncate resturi de alimente, pungi și bidoane de plastic, scutece și slipuri, precum și doze și sticle goale de bere.

În timpul săptămânii, plaja de la Cotul Pisicii este aproape pustie. Doar câțiva pescari, unii dintre ei cu mașinile parcate direct pe nisipul fin al plajei, își fac veacul pe aici. De vineri și până duminică seara, în schimb, liniștea locului este tulburată de zeci de gălățeni veniți să-și petreacă timpul în natură.

Unii stau doar câteva ore, în timp ce alții își montează corturile în pădurea de pe malul fluviului. Când și unii și alții pleacă, în urma lor rămâne un adevărat prăpăd ecologic.

Culmea, pe mulți dintre ei poluarea rezultată astfel nu-i împiedică să vină înapoi și săptămâna viitoare și să mănânce sau să se relaxeze printre gunoaie și manele. Astfel, petrecăreții indiferenți își aduc cu ei, la iarbă verde, obiceiurile care îi fac să arunce la voia întâmplării gunoaiele și prin oraș.

Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE