Pianistul Thurzó Zoltán, un nou record mondial. A cântat la pian în vârful celui mai înalt drum asfaltat din lume

Data:

spot_img

Thurzó Zoltán, un nou record mondial. Pianistul orădean, dublu recordman Guinness, a realizat, miercuri, un nou record mondial, de înălţime, cântând la pian în vârful celui mai înalt drum asfaltat din lume, Umling La Pass, din India, regiunea Ladakh, la altitudinea de 5.798,51 metri, cu 300 de metri mai sus decât la performanţa sa anterioară, informează Agerpres.

El şi-a doborât astfel propriul record de înălţime, stabilit pe Everest, la 5.325,77 metri.

„Pe 12 iunie 2024 în Himalaya din India, între orele 09:58:15 – 10:39:40 ora locală (asta este 07:28:15 – 07:59:40), am cântat nouă piese clasice de pian. Am petrecut în total 31 de minute şi 40 de secunde cântând la pian în vârful celui mai înalt drum asfaltat din lume, Umling La Pass. După aceea am cântat patru imnuri: maghiar, secuiesc, român, indian,” a transmis, pe pagina sa de Facebook, pianistul.

În timp ce cânta la pian, temperatura era cuprinsă între 0 şi minus 5 grade Celsius, dar, din cauza vântului puternic, temperatura reală s-a simţit mult mai puternic, de – 10 grade, sau chiar -13 grade C. După întoarcerea acasă, va face toate demersurile pentru recunoaşterea noului record mondial Guinness.

Citește și: Cât de mari au fost neregulile din secțiile de votare

„Dacă totul merge bine, în curând voi fi oficial de trei ori deţinător al recordului mondial Guinness la două categorii. Acest proiect a fost o provocare diferită şi mai periculoasă decât cântatul la pian pe Muntele Everest, fără experienţa acumulată acolo, proiectul actual ar fi fost imposibil,” a afirmat Thurzo.

Celelalte două recorduri stabilite anterior de Zoltan au fost cele pentru concertul la cea mai mare altitudine pe Muntele Everest şi cel mai lung concert-maraton din lume, de 130 de ore.

Scopul eforturilor sale pe plan mondial are ca obiectiv înfiinţarea unui Muzeu al Muzicii în oraşul său natal, Oradea, în condiţiile în care familia sa, muzicieni de trei generaţii, deţine un important patrimoniu muzical. Pianistul speră că, prin aceste performanţe Guinness, va atrage atenţia lumii pentru a-şi realiza visul.

„Aş vrea să merg în multe locuri să cânt la pian şi cu fondurile strânse acolo să ajut Fundaţia ‘Music Museum’ (…) să cumpăr clădirea de 500.000 de euro. Aşa cum un pârâu nu poate trece printr-o stâncă din propria forţă, ci prin perseverenţa sa, aşa sunt şi eu. Muzeul de Muzică pe care aş vrea să-l creez în Oradea este o forţă mai mare în spatele meu decât forţele şi obstacolele pe care le întâlnesc în faţa mea. Sunt încrezător”, a transmis pianistul.

Citește și: Procurorul Cristian Ardelean se întoarce la DNA

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Thurzó Zoltán / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cum s-a transformat un castel ruină într-un Castel Viu. Experimentul Posmuș

Patrimoniul arhitectural românesc are nevoie, în primul rând, de...

Biserica Sfântul Mihail din Cluj, un exemplu de restaurare premiat la nivel european. Ce beneficii a adus restaurarea

Biserica Sfântul Mihail din Cluj-Napoca se află printre câștigătorii...