Piața IT din Iași. Topul celor mai mari companii din domeniu | Ziarul de Iași

Data:

spot_img

Piața IT din Iași. O analiză publicată recent arată că IT-ul are perspective bune sau în curs de îmbunătățire pentru anul 2025 la nivel global.

La nivel mondial, sectorul serviciilor IT a crescut cu aproximativ +6% în 2023 și se estimează că va crește cu aproape +10% până la finalul anului 2024, potrivit raportului „Sector Atlas 2024”, publicat recent de Allianz Trade.

Pentru anul trecut, mai arată documentul, companiile de servicii IT au raportat o marjă de profitabilitate de aproape 10%, iar creșterea câștigurilor estimată pentru următorii cinci ani este de +15%. Pornind de la aceste informații, Ziarul de Iași a vrut să vadă cum a făcut față anului 2023 piața IT din Iași și a analizat cele mai mari 11 companii din acest domeniu de activitate.

Citește și: Reportaj în gările din România. Ați fost vreodată-n gară-n Filiași?

Piața IT este în creștere, este convins și olandezul Menno de Jong, co-fondator al companiei Levi 9 Global Sourcing Balkan SRL cu sediul în Iași. Prezent la Iași la inaugurarea în sediul companiei sale a unui centrul ABN AMRO Clearing, Menno de Jong, în dialog cu Ziarul de Business, și-a exprimat convingerea că firma sa operează într-o industrie care are încă mult de crescut:

„Noi avem viziunea că totul se va tehnologiza. E drept că în acest moment pare ca e o oarecare insecuritate in domeniul IT, dar gândiți-vă, cu zece ani în urmă nu ne putea imagina că va fi guvernare digitală, banii digitali, publicații digitale. Sectorul e abia într-o fază de început. Acum avem inteligența artificială care creează multe oportunități pentru serviciile noastre și ne ajută să susținem companiile-client în dezvoltarea lor.”.

Continuarea, în Ziaruldeiasi.ro

Citește și: Exclusiv. Caroline Fernolend, Marele Premiu Europa Nostra: „Visul meu este ca autoritățile să-și asume faptul că de mulți ani ONG-urile din România identifică și suplinesc lipsurile în multe domenii.”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Spitalul Pediatric Monobloc, un pas mai aproape de realizare | Monitorul de Cluj

Spitalul Pediatric Monobloc, un pas mai aproape de realizare....

Portavocile propagandei pro-ruse | Puterea a Cincea

Portavocile propagandei pro-ruse. În plină perioadă a amenințărilor hibride...

Primăria Constanța cumpără curtea Palatului Regal din Mamaia | Info Sud-Est

Primăria Constanța cumpără curtea Palatului Regal din Mamaia. Terenul...