luni, 18 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterPing-pong cu bolnavii cronici ce vor vaccin anti COVID

Ping-pong cu bolnavii cronici ce vor vaccin anti COVID

O situaţie cel puţin bizară, dar şi umilitoare, pentru care nu se întrevede încă o rezolvare. Numeroşi bolnavi ieşeni cu maladii cronice reclamă faptul că sunt purtaţi efectiv pe drumuri între instituţii, pentru a fi vaccinaţi anti-Covid.

Sunt atât cei care îndeplinesc condiţiile de vârstă – cei peste 65 de ani, dar care nu ştiu să se programeze singuri online şi nici nu au pe nimeni care s-o facă, dar sunt şi cei mai tineri dar cu boli asociate, mulţi care nu-şi găsesc locul în listele de programare online. Soluţia ar fi să meargă la medicul de familie, ca acesta să-i programeze. Medicii nu pot face însă faţă în aceste zile: pe lângă consultaţiile regulate care le iau tot timpul, ar trebui să lucreze şi noaptea. DSP se spală pe mâini în faţa acestei situaţii: „Noi doar asigurăm vaccin la centre”. Pentru cei care aleargă de la Ana la Caiafa, de câteva zile, nimeni nu are un răspuns.

Pe lângă ieşenii de peste 65 de ani, sau tineri dar cu boli asociate, există şi cazuri excepţionale aflate în situaţii neclare, care arată de fapt barierele COVID 19 separă nu numai ţări, ci şi destine. Un cuplu, el 87 de ani, fost regizor la Filarmonica din Berlin, şi ea 77 de ani, ambii cu domiciliu în Germania, dar cu ramificaţii în România, au rămas practic blocaţi aici, în Iaşi, pentru că nu se pot vaccina. Precizăm, înainte de toate, că cei doi au vrut să-şi păstreze anonimatul, dar au dorit prin exemplul lor o cutumă, cel puţin, a campaniei de vaccinare în România, dacă nu şi la nivel european. Pe lângă domiciliul stabil din Germania, cei doi mai au o casă în spatele Tribunalului Iaşi, în zona Centrului Civic, acolo unde vin şi stau măcar două anotimpuri într-un an, după care se întorc la Berlin.

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE