„Pionii Regelui”, un proiect în sprijinul copiilor ieșeni dotaţi, dar fără posibilităţi materiale

Data:

„Pionii Regelui”, un incredibil proiect cu şi despre copii pasionaţi de şah din mediul rural. 16 comune din judeţul Iaşi s-au alăturat proiectului iniţiat de doi tineri din Româneşti, care folosesc pentru ajutor numeroşi voluntari: tineri ieşeni IT-işti sau realizaţi în alte domenii, dar provenind tot din medii defavorizate, de la ţară. Lunar, aceştia organizează turnee de şah alături de copii dornici să facă perfomanţă în şah. dar dezbat împreună şi cele mai problematice chestiuni de viaţă, de stăpânire a emoţiilor etc.

„Jocul minţii” a devenit important pentru copii, iar Alexandru şi Vlad Stegariu reuşesc să îi îndrume spre succes. Cei doi au fost introduşi în lumea şahului încă de mici, de către familia lor. Fraţii Stegariu sunt originari din satul Româneşti, iar de la vârsta de 8, respectiv 10 ani au început să joace şah. Acum, vor să îi facă campioni şi pe alţi copii deştepţi de la ţară care, fără ajutorul lor, probabil nu ar avea nicio şansă de afirmare. Au deja câţiva campioni.

Au participat la concursuri naţionale şi au reuşit să ajungă şi în Lotul României. La vârsta de 18 ani, Vlad a obţinut o bursă şi a plecat în Rusia timp de un an, acolo unde a fost antrenat de un şahist profesionist, însă războiul din Crimeea l-a determinat să se întoarcă acasă. Amândoi au decis să îşi continue studiile în România, unde Alex a finalizat Facultatea de Informatică la Iaşi, iar Vlad, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport.

Citește articolul integral pe Ziaruldeiasi.ro

Citește și: Ce caută Viktor Orban în Transilvania și ce pot învăța românii de la el

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O firmă de transport a luat în leasing 90 de mașini, apoi a refuzat să mai achite ratele. Ca să nu le returneze, le-a...

Marți dimineață, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Mureș, sub...

În România crește influența serviciilor și a armatei

În România crește influența serviciilor și a armatei. Stabilitatea...

ZAFINI SOLUTIONS S.R.L. a implementat proiectul „Construire hale de producție C1 și C2 și împrejmuire”

ZAFINI SOLUTIONS S.R.L. a implementat proiectul „Construire hale de producție C1 și C2 și împrejmuire”