luni, 6 decembrie 2021
AcasăNewsletter„Piromanul” Chirica aprobă blocuri la 10 m de geamul oamenilor, „pompierul” ISC...

„Piromanul” Chirica aprobă blocuri la 10 m de geamul oamenilor, „pompierul” ISC anulează autorizațiile

Primarul Chirica, viceprimarul Harabagiu și arhitectul-șef Mustiață au semnat o autorizație de construcție pentru un turn cu 10 etaje, 36 m înălțime, la numai 10 metri de un bloc în care locuiesc zeci de familii.

Acești oameni din Șoseaua Națională, la marginea tihnitului cartierului Cantemir, nu vor mai vedea soarele. E ca și cum mâine v-ar bate primarul la ușă și v-ar băga într-un coșciug.

Bizar este că beneficiarul proiectului, Paul Avătăji, a vândut terenul la doar trei zile după ce-a obținut autorizația. Practic, a forțat un proiect scandalos apoi a scăpat de cartoful fierbinte din mână. Cumpărătorii sunt basarabenii de la Inamstro, care au blocuri pe Aleea Sadoveanu și provin din nomenclatura de stat din Republica Moldova și Transnistria.

Inspectoratul de Stat în Construcții a reacționat repede, cerând Prefecturii să înceapă procedura de anulare a autorizației. La fel ca la blocul din Alexandru, de la Familial, o altă aberație construită de cumătrul lui Mihai Chirica.

O instituție cu arhitect-șef al orașului dă niște autorizații scandaloase, iar o altă instituție, formată tot din specialiști în urbanism, le condamnă imediat, considerându-le ilegale. Nimeni nu sesisează anomalia și pericolul public pe care îl reprezintă.

Autorizația emisă pentru blocul de 11 etaje de la Podul de Piatră este considerată ilegală de către ISC. Ieșenii care locuiesc la blocul de 4 etaje de pe Șoseaua Națională nr 180-182 au cerut un control, în urma acestuia rezultând răspunsul instituției. Noua clădire a fost autorizată de Primăria Iași în luna mai.

ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE