Piscina cu manele a amicului primarului Mihai Chirica a început evacuarea din zona lacului Veneția | Ziarul de Iași

Data:

De la sfârșitul anului trecut, în zona lacului Veneția nu se mai aude muzică, ci doar zgomotul șantierelor din apropiere. Frontul de blocuri urcă încet-încet spre Lacul Ciric III – sau Veneția, cum i se spune în folclorul urban al Iașului. Locul de agrement amenajat dincolo de baraj, Tiki Village, nu s-a mai deschis anul acesta – decât la nivel de cafenea. Contractul încheiat pe 5 ani cu Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad și prelungit încă 5 ani a expirat la sfârșitul lui 2023.

Pentru anul închiderii acestui spațiu, firma a raportat cel mai bun bilanț din activitatea sa de 17 ani: cifră de afaceri de 4 milioane de lei și datorii de numai 1800 de lei. Profitul nu a fost mai mare ca în alți ani, dar a ajuns la 554 de mii de lei net. De la Alexandru Costea, asociatul majoritar în firmă, am aflat că au fost făcute mai multe investiții în decursul timpului, de la dragarea lacului, până la construirea piscinei și dotarea cu un sistem audio performant. Acest sistem, spune el, era menit să concentreze nivelul decibelilor muzicali în spațiul în care funcționa complexul de agrement.

Citește și: Cât timp i-a luat României să salveze de la prăbușire podul acoperit din satul lui Coșbuc 

Patru sancțiuni în trei ani pentru piscina cu manele a amicului primarului Mihai Chirica

Chiar și așa, au existat nemulțumiri ale locatarilor blocurilor din apropiere, care s-au încheiat cu sancțiuni. Este vorba de patru amenzi, potrivit răspunsului Poliției Locale la o solicitare a Ziarului de Iași. Trei dintre acestea au fost administrate pe motiv că societatea de care aparține piscina cu manele nu deținea autorizație de funcționare de la primărie pentru organizarea de concerte/ spectacole. Asta în ciuda faptului că, deși fără autorizare, firma organiza spectacole cu vedete cunoscute, inclusiv maneliști de top, la care uneori participa chiar primarul Mihai Chirica. A patra sancțiune, aplicată în 2022, a fost „pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice”.

Citește și: Topul celor mai performante orașe din România

Sunt singurele sancțiuni primite de piscina cu manele a amicului primarului Mihai Chirica în anii 2021-2023. Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu ne-a precizat că a urmărit îndeaproape funcționarea complexului de agrement și că, de la deschiderea Tiki Village, nu s-au constatat încălcări ale legislației de mediu și nu au fost aplicate sanțiuni.

Articolul integral, în Ziarul de Iași

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

FOTO: ZDI

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related