miercuri, 27 octombrie 2021
AcasăNewsletterPisica Pătrată, la Cluj. Despre înfrumusețarea orașelor prin artă

Pisica Pătrată, la Cluj. Despre înfrumusețarea orașelor prin artă

Un perete de 15 metri înălțime, câteva găleți de culoare și o nacelă, de atât este nevoie pentru ca un loc oarecare, total lipsit de semnificație, să se transforme într-un reper urban. Acestor elemente li se adaugă, desigur, talentul artistului care face totul posibil.

În acest caz vorbim despre unul dintre cei mai cunoscuţi artişti stradali din România, autor de benzi desenate şi creatorul brandului Pisica Pătrată, care s-a aflat în ultimele zile la Cluj ca invitat al proiectului „Artă în curtea școlii”.

Iniţiativa, aflată la a doua ediție, a fost transpusă de data aceasta în curtea Liceului de Arte Vizuale „Romulus Ladea” din Cluj, după ce în 2017 precedentul a fost creat în curtea Școlii Gimnaziale „Octavian Goga” din cartierul Mănăștur.

Proiectul își propune promovarea şi popularizarea artei stradale, demers care a fost implementat cu extrem de mult succes în Sibiu de organizatorii Sibiu International Street ART Festival, care au făcut ca în cele șase ediții numărul total al lucrărilor să depășească 90.

Chiar dacă în Cluj lucrurile se mișcă anevoios, iar administrația locală încă are nevoie de muncă de convingere atunci când artiștii sau oamenii pasionați din domeniu vin cu propuneri similare, proiectul Artă în curtea școlii pare să funcționeze.

Transilvania Reporterhttp://www.transilvaniareporter.ro
Săptămânalul Transilvania Reporter este primul şi singurul săptămânal quality de pe piaţa de media din Transilvania, cu articole de autor, analize şi sinteze prin care dezvoltă actualitatea, cu un conţinut axat pe ceea ce înseamnă Transilvania, prin spirit şi cultură.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE