Planificarea vieții financiare la începutul unui nou an. Putem economisi bani fără a tăia din evenimentele importante?

Data:

spot_img

Chiar dacă atmosfera unui nou început ne poate face să uităm de economii, adevărul este că trebuie să ținem cont de câteva reguli esențiale pentru a ne păstra pe linia de plutire din punct de vedere financiar.

Cine nu dă frâu liber imaginației (dar și portofelului) la începutul unui nou an merită un premiu special pentru rezistență și voință de fier! Chiar dacă atmosfera unui nou început ne poate face să uităm de economii, adevărul este că trebuie să ținem cont de câteva reguli esențiale pentru a ne păstra pe linia de plutire din punct de vedere financiar.

Creditul de nevoi personale, un instrument financiar util în această perioadă

Pe principiul „mai bine mai târziu decât niciodată”, dacă acum ai decis să îți pui ordine în finanțele personale, află că până și împrumuturile de nevoi personale reprezintă un instrument financiar util în situația ta. Mulți oameni apelează la un astfel de credit în perioada sărbătorilor, dar majoritatea se află deja sau urmează să intre într-un cerc vicios în care creditele sunt mai ceva ca sursele de venit. Dacă folosim creditul de nevoi personale cu inteligență în perioada următoare și adăugăm strategiei noastre financiare un strop de organizare, putem începe anul următor cu un avans substanțial pe plan economic.

Lavinia Mihuț de la comparatorul internațional de credite Finbino ne arată în doar un articol ce acte ne sunt necesare pentru a accesa un credit de nevoi personale cât mai rapid. Folosește-te de acest instrument financiar pentru a trece cu bine peste sărbătorile de iarnă și include ratele viitoare în planul de budgeting lunar.

Cadourile do-it-yourself (DIY) și bugetul fix

La început de an fă o listă cu toate aniversările și sărbătorile importante la care urmează să participi în următoarele 12 luni. Calculează cu grijă câți bani îți propui să cheltuiești în total, dar și câți bani ești dispus să dai pentru fiecare eveniment în parte. Atunci când ai o imagine clară, fă un plan pentru a scădea aceste cheltuieli fără a face rabat de la calitate.

O variantă foarte potrivită sunt cadourile DIY. Cele mai la îndemână variante sunt prăjiturile făcute în casă, dar există mii de alte idei pe care le poți pune în aplicare pentru a crea cadouri speciale fără a cheltui prea mulți bani. Profită de site-urile de DIY sau filmulețele cu idei de pe Youtube și vei găsi cu siguranță o variantă potrivită pe care o poți personaliza pentru cei dragi ție!

Dacă anxietatea financiară îți dă bătăi de cap în această perioadă și nu poți scăpa de achiziționarea de cadouri pentru familie și prieteni, poți utiliza strategia bugetului fix. Calculează suma maximă pe care ți-o poți permite confortabil pentru cadoul fiecărui om special din viața ta și provoacă-te să găsești cel mai util obiect/cele mai utile obiecte pe care le poți cumpăra de banii respectivi. Vei fi surprins cât de creativ poți deveni atunci când nu ai de ales! 

Printre cele mai „vestite” cadouri la preț redus care pot fi achiziționate din magazine se numără cănile, ștergarele și alte obiecte utile în bucătărie, decorațiunile pentru birou, obiectele de decor pentru casă (perne, rame de fotografie, suporturi de pix sau chei etc.), șosete cu tematica preferată, bijuterii hand-made etc.

Nu îți fie teamă să refuzi invitațiile la petrecerile unde simți că nu îți permiți să mergi

Aniversările, zilele de naștere și celelalte evenimente importante din viață se trăiesc alături de familie, prieteni și colegi. De cele mai multe ori aceste petreceri presupun achiziționarea unui cadou. Chiar dacă bugetul nostru nu ne permite să mergem la foarte multe petreceri de acest fel, de multe ori acceptăm invitație de rușine sau de teamă de respingere socială. Poți să refuzi participarea cu politețe, fără a da impresia unei respingeri. Apelează la scuze precum „am alte planuri în ziua respectivă” și alege doar evenimentele alături de oamenii cei mai apropiați.

Cea mai bună strategie de a avea un an nou liniștit și fericit o reprezintă planificarea unui buget lunar încă din prima lună a anului. Astfel, cheltuielile pot fi organizate și bugetate cu luni înainte, iar bugetul de cadouri poate fi acumulat din timp. Chiar și așa, orice eveniment trebuie să fie special pentru toți. Sărbătorește frumos alături de familie și prieteni și pune la cale o strategie financiară care începe pe 1 ianuarie. Niciodată nu este prea târziu să îți pui ordine în finanțele personale!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Primarul din Sinaia, reținut de DNA

Potrivit procurorilor DNA, primarul Vlad Oprea este acuzat de...

Dacă depășesc „producția la hectar”, Romsilva își plătește directorii cu alte 12 salarii/an

Potrivit contractelor de mandat, membrii Consiliului de Administrație ai...

Conferința Zinergy: De la „sărăcia energetică” la energia geotermală

Mai mulți specialiști în energie au discutat, miercuri, în...