Ploieșteanul acuzat de spionaj în favoarea Rusiei organiza spectacole cu tematica James Bond | Captura.ro

Data:

spot_img

Ploieșteanul acuzat de spionaj în favoarea Rusiei, Alexandru Piscan, a organizat spectacole cu James Bond la Teatrul Național din București (TNB), scriu jurnaliștii de la Captura.ro pe pagina de Facebook a publicației.

Spectacolul s-a numit “James Bond Symphonic Night Show” și a fost pus în scenă la TNB în 22 august 2022, cu ocazia celor șase decenii împlinite de primul film cu agentul 007 din istorie.

Potrivit Captura.ro, concertul, prezentat drept “un show unic de muzică, lumini și acțiune”, a fost alcătuit din coloana sonoră a seriei James Bond, teoretic sub interpretarea live a orchestrei Filarmonicii “Paul Constantinescu” din Ploiești, acompaniată de soliștii Cezar Ouatu și Alexandra Crăescu. Tot din Ploiești și el, tenorul Ouatu apare în prima fotografie cu Piscan, lângă bannerul de eveniment.

“O colecție de mașini Aston Martin puse la dispoziție de partenerul principal al evenimentului (Țiriac Collection), alta cu ceasuri de lux stil Bond și un cocktail bar au mai pigmentat seara. Spectacolul a fost produs oficial de Alexandru Piscan, acuzat acum de spionaj în beneficiul Rusiei, prin firma sa de profil (AD Advertising & Special Events). În 2022, Piscan culegea totodată informații despre active militare și convoaie NATO care tranzitau România în drum spre Ucraina, arată autoritățile care îl monitorizau încă de atunci. Bărbatul de 35 de ani a fost arestat vineri de procurorii DIICOT, după investigația SRI care a închis cercul cu ofițerul de legătură al lui Piscan: un diplomat rus a fost expulzat în aceeași zi din România”, scrie Captura.ro.

Reprezentanții Filarmonicii Ploiești spun că, până la urmă, Alexandru Piscan n-a mai plătit orchestra, deși a vândut spectacolul cu sigla instituției pe afișe. Draftul de contract există și acum, doar că n-a mai fost semnat vreodată. Aproximativ șase mii de euro ar fi costat prestația muzicienilor, cu transport și logistică incluse.

Citește și: Legionarii Moța și Marin comemorați în Spania, la 87 de ani de la moartea lor. Monumentul dedicat nu a putut fi demolat

„Nimeni n-a reprezentat instituția la evenimentul cu pricina, organizat exclusiv de domnul Piscan. În virtutea unei prietenii personale mai vechi, Cezar Ouatu a fost acolo și a cântat, într-adevăr, dar pe persoană fizică, nu în calitate de angajat al filarmonicii noastre. Am înțeles că a ieșit o încropeală care s-a lăsat cu huiduieli și ceva tapaj de internet, după ce domnul Piscan a găsit o formație muzicală care să substituie orchestra simfonică. El avea însă afișul făcut cu sigla noastră în momentul concertului, chiar dacă noi n-am mai participat de facto, iar situația asta, să știți, ne-a afectat relația cu TNB după o serie de colaborări de succes (…) Piscan gravita în jurul nostru, venea la concerte, cultiva artiști, ne-a propus la un moment dat proiectul ăsta, dar nu s-a dovedit un partener serios pentru filarmonică”, a declarat directorul Filarmonicii Ploiești, Vlad Mateescu, pentru Captura.ro.

Potrivit publicației, diplomații ruși frecventau în mod tradițional filarmonica din Ploiești fiind destul de activi în oraș pe fondul intereselor economice rusești în oraș (rafinăria Lukoil).

În decembrie 2021, cu două luni înaintea declanșării războiului din Ucraina, fostul ambasador rus la București, Valeri Kuzmin, a participat la balul de Crăciun al instituției de cultură. Evenimentul a fost promovat la vremea respectivă pe rețelele sociale și de ploieșteanul anchetat acum pentru trădare.

Anii trecuți, Alexandru Piscan a călătorit de câteva ori în SUA, în cadrul unor programe religioase internaționale organizate de biserica mormonilor.

Citește și: Ar trebui România să trimită Patriot în Ucraina? Ce spun candidații la europarlamentare

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Captura.ro / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
1 COMENTARIU
  1. „… organizate de biserica mormonilor…”___–___actuala securitate l-a anchetat( si inchis?) pe un adolescent din Craiova pentru ca se „radicalizase” , in virtual, altfel nimic concret(si cred ca exista si al doilea caz, cu o femeie), practic actuala securitate este la fel de intim legata de bor, este clar ca sunt tintite persoane care „deraiaza” de la ortodocsism, spre alte religii, aici mormonism, si in cazurile amintite, spre islamism…Asa ca si in acest caz, totul este o inscenare, de ce nu au asteptat sa-l prinda in flagarant cu ceva?! Tocmai pentru -ca si in cazul Craiova- nici ei nu sperau sa aiba o asa sansa…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un milion de euro din bani publici pentru o statuie a lui Mihai Viteazul, la Zalău

Un milion de euro din bani publici pentru o...

A 9-a ediție Karpatia Horse Show, pe Domeniul Cantacuzino. Programul evenimentului

Karpatia Horse Show este un eveniment hipic internațional care...

Violeta Alexandru: „PNL și PSD se critică de fațadă, joacă teatru” | Interviu Aktual24

Violeta Alexandru, proaspăt membru al USR, spune că un...