PNL Bistrița contestă alegerile: „Procesul electoral a fost viciat sau chiar fraudat” | Săptămâna Online

Data:

spot_img

PNL Bistrița contestă alegerile. Primarul Ioan Turc, candidat liberal, a reacționat printr-un comunicat de presă. Este pentru prima dată când Ioan Turc face declarații după ce a pierdut alegerile în fața candidatului PSD, Gabriel Lazany, la doar opt voturi diferență.

Ioan Turc susține faptul că „nu se cunoaște cu certitudine câștigătorul competiției electorale” și ”este sigur că procesul electoral a fost viciat sau chiar fraudat”.

Aceste declarații sunt foarte grave și riscă să pună pe jar o comunitate deja foarte împărțită în două tabere după cum s-a văzut la alegerile recente.

Citește și: ONG-urile reacționează: „Alegerile se fură iar la urne. Vin vremuri grele. Organizatorii mizează pe mass-media tradițională, cumpărată”

PNL Bistrița contestă alegerile

Conform lui Ioan Turc, există încă ”suspiciuni legate de consemnarea corectă a rezultatului votului în mai multe secții, în care: nu se închid cheile de control pe procesele verbale, există mai multe variante de procese verbale cu date diferite, există inversări în constatarea și transmiterea rezultatelor, voturi valabile anulate, voturi lipsă constatate în procese verbale, procese verbale încheiate în afara secției de vot prin neglijența președinților de secții, procese verbale nesemnate de membrii din secții.”

Totodată, PNL Bistrița-Năsăud a făcut o contestație la Biroul Electoral Central prin deputata Diana Morar, avocat de profesie și se așteaptă răspunsul la această contestație.

PNL insistă pe o renumărare a voturilor, acțiune care însă nu se justifică legal odată ce nu au fost realizate contestații la secțiile de votare și membrii PNL din acele secții au semnat procesele verbale fără obiecții.

Continuarea, în Săptămâna Online!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related