PNL Iași își va desemna candidații la alegerile parlamentare săptămâna viitoare | Ziarul de Iași

Data:

spot_img

PNL Iași își va desemna candidații la alegerile parlamentare în perioada ce urmează. În această săptămână sunt așteptate negocieri intense pentru stabilirea candidaților eligibili. ZDI a anunțat încă de vineri că Mihai Chirica, primarul Iașului, și-a depus dosarul de candidatură.

PNL Iași nu a făcut un anunț oficial privind persoanele care s-au înscris în cursa internă pentru desemnarea candidaților la Camera Deputaților și, respectiv, Senat. În schimb, pe surse, „Ziarul de Iași” a aflat principalele nume. În context, amintim că liberalii speră să trimită în Parlament 4 deputați și un senator. În prezent, PNL are 2 deputați și un senator.

Citește și: Congresul PSD și validarea candidaturii lui Marcel Ciolacu. Reacțiile liderilor politici

Liberalii ieșeni care vor un loc în Parlament

Potrivit sursele ZDI, principalii candidați în cursa internă a PNL Iași sunt: Mihai Chirica (primar Iași), Alexandru Muraru (actual deputat), Liviu Brătescu (actual senator), Sorin Năcuță (actual deputat), Daniel Juravle (viceprimar Iași), Lucian Rusu (secretar general adjunct în Guvern), Alin Andrieș (secretar de stat în Ministerul de Finanțe), Sorin Afloarei (vicepreședinte Consiliu Județean), Ciprian Bostan (administrator public municipiul Iași), Romeo Vatră (director Aeroport), Luciana Antoci (șefa Inspectoratului Școlar Județean), Costel Dolachi (subprefect), Marius Minea (consilier județean), Bogdan Iliescu (consilier local), Florentin Ciobotaru (consilier local) și Liviu Bulgaru (fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii).

Negocieri intense în această săptămână

Fiecare dosar de candidatură cuprinde un CV profesional, un CV politic și o scrisoare de motivație. Lista va fi prioritizată în baza votului organului suprem de conducere a PNL Iași (Comitetul director județean), for care se va reuni la începutul lunii septembrie. Nu este exclus ca unele persoane să se retragă din competiție, spun surse ZDI, în funcție de negocierile care vor avea loc în această săptămână în interiorul filialei, cu precădere între reprezentanții organizației județene și cei ai organizației municipale Iași.

Surse ZDI spun că listele ar putea fi deschise de Alexandru Muraru și Mihai Chirica, în cazul în care primarul nu-și va retrage candidatura.

Continuarea, în Ziaruldeiasi.ro

Citește și: Medalii pentru elevii români la Olimpiada Internaţională de Geografie

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ziarul de Iași)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

De ce refuză părinții să semneze „Contractul educațional”? Precizările ISJ Iași | Ziarul de Iași

De ce refuză părinții să semneze „Contractul educațional”, deși...

Prefectul județului Galați cere avizul pentru declararea stării de alertă

Prefectul județului Galați, Andreea-Anamaria Naggar, a solicitat ministrului Afacerilor...