PNL: Scăderea contribuţiei pentru asigurări sociale de la 25% la 20% va duce la creşterea salariilor pentru toți românii

Data:

Liberalii spun că scăderea contribuţiei pentru asigurări sociale (CAS) de la 25% la 20% va duce la creşterea salariilor pentru toți românii.

„Mai exact, un român cu un salariu mediu va primi în plus, în buzunar, aproximativ 317 lei.

Partidul Național Liberal mai susține reducerea TVA pentru a tempera inflația, dar și pentru a ajuta creșterea economică. Mai exact, propunem reducerea TVA cu 2% de la 19% la 17%. Să nu uităm că scăderea TVA de la 24% la 20% a dus la o reducere a ratei inflației cu aproximativ 4%”, precizează, luni, PNL.

Anterior, liderul PNL Florin Cîţu a postat, duminică, un mesaj pe Instagram, în care prezintă soluţii pentru a creşte salariile pentru toţi românii şi dă exemplu reducerii CAS de la 25% la 20% – aproximativ 317 lei în plus în buzunar pentru românii cu salariul mediu.”Soluţii: 1. Reducerea contribuţiilor – mai mulţi bani în buzunarele românilor. 2. Reducerea TVA – temperează inflaţia”, scrie Cîţu în postare.

Postarea preşedintelui PNL vine în contextul declaraţiilor ministrului Finanţelor Publice, Adrian Câciu, privind o supraimpozitare a proprietăţii, din 2023. Ulterior, ministrul şi-a nuanţat declaraţiile precizând că susţine ceea ce numeşte „o ajustare” în zona de reglementare comercială a unor activităţi de business.  

spot_imgspot_img
Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Judecătorii au respins candidatura primarului localității din care face parte satul Viscri

Judecătoria Rupea a respins candidatura lui Mircea Pălășan, primarul...

Iulian Dumitrescu, cercetat pentru corupţie, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de președinte al CJ Prahova

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, liberalul Iulian Dumitrescu, cercetat...

Cât a câștigat la nuntă tânăra speranță liberală Mara Mareș

Consilier de stat în Secretariatul General al Guvernului (SGG),...

Averea impresionantă a lui Gheorghe Piperea, avocatul trimis de AUR în Parlamentul European

Averea impresionantă a lui Gheorghe Piperea, candidatul de pe...