duminică, 22 mai 2022
AcasăNewsletterPNL și PSD s-au înfrățit cu unanimitate... la Videle

PNL și PSD s-au înfrățit cu unanimitate… la Videle

Frăția dintre PNL și PSD în județul Teleorman își păstrează aspectul tradițional și se manifestă liber, fără prea multe ascunzișuri. De data aceasta, ea s-a manifestat chiar la Videle, oraș condus de PSD, atât la nivelul conducerii primăriei, cât și a consiliului local. După mai multe dezbateri legate de desemnarea noului viceprimar, PSD Videle a decis că varianta corectă de viceprimar este…un liberal.

La alegerile locale, PSD a câștigat majoritatea mandatelor din Consiliul Local, restul împărțindu-se între PNL și ALDE. O perioadă lungă de timp, problema viceprimarului a fost tratată destul de ferm de către toate cele trei partide, fiecare având o opțiune proprie. Cumva, însă, situația s-a echilibrat de la sine, pe linia înfrățirii partidelor adverse.

Astfel, Valentin Popescu, membru PNL, a devenit favoritul tuturor celor din Consiliul Local, el fiind creditat cu 17 voturi din cele 17 posibile. Mai mult, președintele PNL Teleorman, Eugen Pîrvulescu, s-a exprimat cu privire la această situație, ca la o “îngropare a securii războiului”.

Mai mult, la procesul de vot au participat liderii PSD și PNL din județ, cu intenția de a arăta că se poate ajunge la armonie chiar și atunci când PNL are 4 mandate, dar ia viceprimarul, cu susținere din partea PSD.

Valentin Popescu a fost, la rândul lui, și social-democrat, și liberal, așa că alegerea lui în unanimitate pentru a fi viceprimarul orașului era cumva sortită succesului. Mai mult, Popescu a trecut și pe la ALDE, din dorința de a candida, după ce PSD a răspuns nefavorabil acestei doleanțe.

De altfel, Popescu are și un conflict mai vechi cu primarul orașului Videle, Nicolae Bădănoiu, după ce Viorica Dăncilă ar fi încercat, în perioada în care era premier, să îl nominalizeze pe actualul viceprimar drept candidat al PSD la Primăria Videle. De atunci, însă, spiritele s-au mai calmat și peste toate aceste amintiri neplăcute s-a lăsat uitarea. Ea a fost înlocuită cu tradiționala frăție PSD-PNL, care, iată, duce mai departe povestea de succes a politicii teleormănene, de tip struțo-cămilă.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE