luni, 24 ianuarie 2022
AcasăNewsletterPoate România vaccina 10 milioane de oameni până în septembrie? Primim de...

Poate România vaccina 10 milioane de oameni până în septembrie? Primim de cinci ori mai puține doze

Premierul Cîțu insistă că, până în septembrie, România ar putea vaccina 10,4 milioane de oameni. Ar avea, deci, nevoie de măcar 20,8 milioane de doze în următoarele opt luni, o medie lunară de 2,6 milioane de doze. Acum, însă, România nu primește nici 500.000 de doze lunar.

România a primit peste 700.000 de doze de vaccin anti-COVID de la Pfizer până în prezent. Inițial, ar fi trebuit să primească circa 150.000 pe săptămână, dar în săptămână 17-24 ianuarie a primit numai 87.000 de doze. Situația s-ar putea remedia după jumătatea lunii februarie.

În cifrele anunțate public pe platforma vaccinare-covid, România a primit până în prezent 726.570 de doze de vaccin de la Pfizer BioNTech, dintr-un total de 2,5 milioane de doze care ar tebui livrate până la finalul lunii martie, iar din vaccinul Moderna, 14.000 de doze. 

Newsweek România
Newsweek Romania duce jurnalismul de calitate la un alt nivel pe piata autohtona, cu analize si opinii pertinente despre probleme politice si economice, interne sau internationale, informatii atent selectate din lumea afacerilor, a culturii, a sporturilor sau a tehnologiei si recomandari din zona de lifestyle, de la automobile si vacante, la gadget-uri si accesorii vestimentare.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE