Podgorenii ieșeni anunță cea mai bună recoltă din ultimii 7 ani | Ziarul de Iași

Data:

spot_img

Podgorenii ieșeni anunță cea mai bună recoltă din ultimii 7 ani. În podgoriile din județul Iași culesul viilor se apropie de final, iar marii producători de vinuri estimează deja producții record.

Cotnari, de exemplu, anunță o recoltă frumoasă, chiar una dintre cele mai bune din ultimii ani, după cum apreciază reprezentanții companiei, pentru ZdI.

Aceștia au calculat o producție de aproximativ 22 de milioane de kilograme de struguri, ceva mai bine față de media anuală înregistrată de Cotnari. Anul acesta însă, nu cantitatea face diferența, ci calitatea.

Citește și: Călăii sistemului de protecția copilului protejați de sistem

Campania de recoltat struguri de pe dealurile Moldovei se apropie încet, încet de final. Forfota din vii se mută acum în crame, unde strugurii sunt zdrobiți și fermentați pentru a produce vin. În podgoria Cotnari, de exemplu, cel mai mare producător din județ, culesul viei  este pe ultima sută de metri.

Cea mai bună recoltă din ultimii 7 ani

Mai bine de 90% din suprafața totală a fost deja recoltată și se estimează o producție frumoasă, chiar una dintre cele mai bune din ultimii șapte, opt ani, după cum apreciază reprezentanții companiei, pentru ZdI.

„Având în vedere că suntem aproape de finalul campaniei de recoltare estimăm că până la sfârșitul săptămânii vom finaliza campania de recoltare. Din punctul nostru de vedere acest an a fost unul excepțional!

Citește și: Milionarii plajelor în care statul român a investit un miliard de euro. INFOGRAFIC

Am fost binecuvântați cu ploi, cu zile însorite, cu temperaturi optime, astfel încât la finalul lunii august, atunci când am început campania, totul era pregătit și strugurii erau de calitate”, a spus Remus Deleanu, președintele directoratului Cotnari SA.

De pe urma celor 1.750 de hectare pe care le administrează Cotnari, se estimează, anul acesta, o producție de 22 de milioane de kilograme de struguri, peste media ultimilor ani. În litri de vin, asta înseamnă undeva la 15 milioane.

Continuarea în Ziarul de Iași

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: pixabay.com/ alohamalakhov)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

50 de ani de la construirea Transfăgărășanului: o poveste de sacrificiu și eroism | Mesagerul de Sibiu

S-au împlinit 50 de ani de la construirea Transfăgărășanului....

555 de tone de îngrăşământ chimic, depozitat necorespunzător în județul Timiș

Polițiștii Secţiei 6 Rurale Găvojdia au depistat peste 555...

Accident rutier cu vehicule ale Armatei pe podul peste Siret, între Brăila și Galați | De Brăila

Un accident rutier s-a produs, joi, pe drumul european...