Polarizarea politică și rețelele sociale | Reporter24

Data:

spot_img

Polarizarea politică și rețelele sociale. În acest articol, Reporter24 a analizat relația dintre inegalitățile economice ale unui stat și atitudinea cetățenilor din online, respectiv impactul acestor factori asupra politicului.

Se sugerează că platformele de social media, deși expun utilizatorii la o gamă largă de opinii politice, prezintă de multe ori aceste opinii în forme exagerate și ostile.

Acest lucru poate consolida prejudecățile existente și poate contribui la ostilitatea politică.

În ciuda convingerilor comune, majoritatea rețelelor de social media nu generează efecte de ecou; în schimb, acestea expun utilizatorii la diverse opinii, uneori mai mult decât interacțiunile offline.

Citește și: Andreea Ember, despre cum se face cercetarea în Franța: „Toți colaborează pentru ca cercetarea să nu fie oprită și cultura să ajungă în cele mai adânci pături ale societății.”

Ostilitatea online este mai frecventă în state cu inegalități economice

Contextul social este de asemenea important, notează The Conversation, Ediția internațională.

Conform unui proiect de studiu transcultural realizat de echipe de la Universitatea Central Europeană și Universitatea Aarhus, ostilitatea online (de ex. insulte, amenințări, hărțuiri) este mai frecventă în state cu inegalități economice și mai puțin democratice, precum Turcia și Brazilia.

Citește și: Primarul din Rovinari, parte a rețelei „Coldea – Dumbravă”, îngropat în datorii și beneficiar de donații suspecte de 850.000 de lei

Această ostilitate este legată de frustrările generate de mediile represive și este de multe ori comisă de persoane cu personalități dominatoare.

Aceste persoane, care se regăsesc mai des în societăți inegale și nedemocratice, tind, de asemenea, să se implice în conflicte politice offline și să distribuie știri false.

Continuarea în Reporter24

Citește și: Ladislau Roth, dirijor israelian, supraviețuitor al Holocaustului, a împlinit 104 ani: „Ceea ce am trăit sunt lucruri care nu ar fi voie să fie uitate nicicând”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: pixabay.com / geralt)

spot_imgspot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care am acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care am văzut tot ce se putea vedea. Am bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentez ce înseamnă realizarea de emisiuni TV, la un post local şi pe site-ul reporter24.info

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ziua Prematurului la Botoșani | Monitorul de Botoșani

Sărbătorită pe 17 noiembrie, Ziua Internațională a Prematurului a fost...

Cum se desfășurau campaniile electorale în Bihorul interbelic | Bihoreanul

Cum se desfășurau campaniile electorale în Bihorul interbelic. Alegerile...