Polarizarea politică și rețelele sociale. În acest articol, Reporter24 a analizat relația dintre inegalitățile economice ale unui stat și atitudinea cetățenilor din online, respectiv impactul acestor factori asupra politicului.
Se sugerează că platformele de social media, deși expun utilizatorii la o gamă largă de opinii politice, prezintă de multe ori aceste opinii în forme exagerate și ostile.
Acest lucru poate consolida prejudecățile existente și poate contribui la ostilitatea politică.
În ciuda convingerilor comune, majoritatea rețelelor de social media nu generează efecte de ecou; în schimb, acestea expun utilizatorii la diverse opinii, uneori mai mult decât interacțiunile offline.
Ostilitatea online este mai frecventă în state cu inegalități economice
Contextul social este de asemenea important, notează The Conversation, Ediția internațională.
Conform unui proiect de studiu transcultural realizat de echipe de la Universitatea Central Europeană și Universitatea Aarhus, ostilitatea online (de ex. insulte, amenințări, hărțuiri) este mai frecventă în state cu inegalități economice și mai puțin democratice, precum Turcia și Brazilia.
Această ostilitate este legată de frustrările generate de mediile represive și este de multe ori comisă de persoane cu personalități dominatoare.
Aceste persoane, care se regăsesc mai des în societăți inegale și nedemocratice, tind, de asemenea, să se implice în conflicte politice offline și să distribuie știri false.
Continuarea în Reporter24
Urmăriți PressHUB și pe Google News!
(sursa foto: pixabay.com / geralt)