Poli Iași are 8 milioane de lei datorii la stat. A cerut deschiderea procedurii de concordat preventiv | Reporter de Iași

Data:

spot_img

Poli Iași are 8 milioane de lei datorii la stat. A cerut deschiderea procedurii de concordat preventiv, o formă prealabilă a intrării în insolvență.

Clubul este beneficiarul unui plan de eșalonare încheiat cu ANAF, valabil din 2019, dar nu l-a respectat, iar acum solicită o nouă eșalonare. Acest lucru nu se mai poate realiza decât cu acordul instanței.

Poli Iași are datorii vechi iar responsabilitatea este aruncată de la unii la alții de către cei care au condus clubul de-a lungul anilor.

Citește și: Știință, nu pseudoștiință. Sofia, la 102 ani, ia lecții de astronomie de la o profesoară din Elveția. Vrea să afle de unde vine încălzirea globală și dacă stelele dispar

Eșalonarea datoriilor la ANAF a fost inițiată în urma mandatului lui Horia Sabo, omul de afaceri băimărean care a fost patron oficial pentru o scurtă perioadă de timp, în 2018.

7 milioane de lei datorii și 1 milion de lei penalități

Sunt practic datorii la stat neachitate, adică fotbalul susținut de Primărie din bani publici nu a plătit impozitele către statul român (CAS și TVA). Statul a fentat statul.

La datoriile neachitate de 7 milioane de lei s-a adăugat 1 milion de lei penalități. „În ultimii 4 ani am plătit impozitele curente și sume mici din eșalonarea anterioară”, au menționat surse din cadrul clubului.

Eșalonarea a expirat iar până în 15 septembrie trebuie rezolvată legal problema datoriilor: ori Fiscul pune sechestru și execută clubul, ori se intră într-o nouă etapă de supraveghere fiscală, respectiv concordatul preventiv.

Citește și: Director la Sf Pantelimon despre angajatele care au sesizat procuratura: „În fiecare zi în care profesează, defăimează ireversibil imaginea profesională a medicilor din întreaga țară”

Poli Iași primește în jur de 1,5 milioane de euro/an de la Primărie, bugetul total pentru a rezista în Liga 1 fiind de 5 milioane de euro.

Continuarea în Reporter de Iași

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: Inquam Photos / Alexandru Busca)

spot_imgspot_img
Gabriel Gachi
Gabriel Gachi
Gabriel Gachi este jurnalist, editor al publicației Reporter de Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related