joi, 20 ianuarie 2022
AcasăNewsletterPoliția spaniolă eliberează 3 femei din R. Moldova victime ale traficului pentru...

Poliția spaniolă eliberează 3 femei din R. Moldova victime ale traficului pentru exploatare sexuală

Agenții Poliției Naționale din Spania au eliberat trei femei din Republica Moldova forțate să se prostitueze într-un apartament din Lleida (Catalonia).

În cadrul operațiunii, au arestat două persoane acuzate de comiterea presupuselor infracțiuni de trafic de persoane în scopul exploatării sexuale, împotriva drepturilor cetățenilor străini și a prostituției.

Ancheta din Spania a început atunci când poliția moldovenească a solicitat colaborarea autorităților iberice, aflând că trei femei vor ajunge în peninsulă, unde vor fi contactate de doi cetățeni ai României, rezidenți ai Cataloniei, implicați în traficul de persoane din Europa din est.

Victimele au fost capturate în Moldova prin intermediul rețelelor de socializare și au primit bani doar pentru biletele de avion din Moldova către Barcelona.

Mai târziu au fost transferate la o casă din Lleida, unde locuiau în condiții nefericite, în timp ce controlul absolut era exercitat asupra lor până la punctul în care erau împiedicate să părăsească locul în care erau exploatate.

După eliberarea celor trei victime, s-a garantat că acestea se pot întoarce în țara lor de origine, fiind păzite de polițiștii moldoveni deplasați în Spania.

Această operațiune face parte din planul împotriva traficului de ființe umane în scopul exploatării sexuale.

Poliția Națională reamintește că are linia telefonică 900 10 50 90 și e-mailul [email protected] pentru a facilita colaborarea cetățenească și că plângerea, anonimă și confidențială, a acestui tip de infracțiune, apelul nu se reflectă în factură telefon.

Raul Sanchez
Jurnalist spaniol care colaborează cu HotNews și Euronews. A lucrat pentru agenție de presa EFE la București și a fost corespondent pentru România al cotidianului El Pais.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE