joi, 21 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterPoliticienii care au îmbătrânit în Parlament. Cu ce au rămas în memoria...

Politicienii care au îmbătrânit în Parlament. Cu ce au rămas în memoria noastră?

Din mai 1990, de când s-a înfiinţat practic primul Parlament de după revoluţie, şi până astăzi, Iaşul a avut nu mai puţin de 114 de senatori şi deputaţi. De marea majoritate am uitat cu toţii, dar unii dintre ei, puţini, au ştiut însă să-şi prezerve locul în Parlament ani mulţi la rând.

„Ziarul de Iaşi” publică astăzi un inedit top, însoţit de imagini de-a lungul timpului, peste ani, din arhivă, cu cei mai longevivi parlamentari ieşeni. Întâmplarea, sau poate altceva ce ne caracterizează, face ca cel mai cocoloşit de soarta de ales al ieşenilor să nu fie un ieşean, cu un vrâncean născut la Craiova, cu sânge armean: Varujan Vosganian.

Urmează, în ordine, doi foşti parlamentari care nu se mai regăsesc în Legislativul actual, – Anghel Stanciu (PRM – PSD) şi Ion Solcanu (FSN – PSD) -, urmaţi îndeaproape de unul care este în continuare ales al ieşenilor, şi probabil va mai fi în continuare: Petru Movilă (PMP). Ce iniţiative se leagă de numele lor şi cu ce au rămas ei în memoria ieşenilor? 

În mod paradoxal, cel mai longeviv parlamentar dintre toţi aleşii pe care i-a dat Iaşul din ’90 încoace nu este ieşean.

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE