Polițiști condamnați pentru corupție | Monitorul de Botoșani

Data:

spot_img

Polițiști condamnați pentru corupție. Trei polițiști din cadrul Serviciului Poliției Rutiere din Botoșani au fost condamnați cu suspendare.

Ciprian Rusu, Dorel Gherasim și Mihai Romanescu au primit pedepse cu suspendare și vor presta muncă neremunerată în folosul comunității.

Instanța a dispus în cazul lor  și pedeapsa complementară privind interzicerea exercitării unor drepturi printre care dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a exercita activitatea în executarea căreia au săvârşit fapta, şi anume aceea de agent de poliţie, pe o durată de 4 ani.

Pronunțată pe 16 iulie a.c. de către Tribunalul Suceava, sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Citește și: Portret de candidat. Cine este Kamala Harris

Puşi la muncă în folosul comunităţii

Potrivit deciziei instanței, Ciprian Rusu a fost condamnat la doi ani și jumătate de închisoare cu suspendare pentru luare de mită în formă continuată. În aceeași speță, Dorel Gherasim a primit o pedeapsă de doi ani și patru luni de închisoare cu suspendare, iar Mihai Romanescu a fost condamnat la aceeași pedeapsă de doi ani și patru luni cu suspendare, tot pentru luare de mită în formă continuată.

Toți trei polițiștii sunt obligați să efectueze 90 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității, la Primăria municipiului Botoșani sau la Serviciul Public Local de Asistență Socială Botoșani. Activitatea lor va fi supravegheată de Serviciul de Probațiune Botoșani, care va stabili programul de lucru.

Continuarea, în Monitorulbt.ro

Citește și: Retragerea lui Biden, un avantaj pentru România?

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Monitorulbt.ro)

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related