Polițiști de frontieră acuzați că au sprijinit traficanți de țigări au scăpat de condamnări

Data:

spot_img

Polițiști de frontieră acuzați că au sprijinit traficanți de țigări au scăpat de condamnări. Caz uluitor înregistrat în instanţă unde cinci polițiști de frontieră, bănuiți că ar fi sprijinit o grupare infracțională specializată în contrabanda cu ţigări, au scăpat de acuzații după un proces care a durat aproape 9 ani.

La finalul dezbaterilor, magistrații au dispus fie încetarea procesului penal ca urmare a prescrierii răspunderii penale, fie achitarea. Soluţia de achitare a fost dispusă pentru o serie de fapte despre care, consideră judecătorii, nu ar fi fost prevăzute de legea penală. Singurul care a fost condamnat este un poliţist de frontieră care a fost prins în flagrant, în trecut, cu maşina burduşită cu țigări de contrabandă.

Doar că, şi în acest caz, judecătorii au dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.

Cei cinci polițiști de frontieră erau angajați în cadrul Sectorului Poliției de Frontieră (SPF) Rădăuți Prut, respectiv SPF Stânca, iar potrivit anchetatorilor, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, aceștia ar fi furnizat date confidenţiale privind dispunerea patrulelor poliției de frontieră în zona respectivă, acționau asupra sistemului de supraveghere video a frontierei de stat ( Camera SORIC), prin omiterea intenționată a supravegherii zonei unde se desfăşura activitatea de contrabandă şi monitorizarea zonei adiacente, pentru ca traficanţii să nu fie surprinşi de organele abilitate să constate fapta de contrabandă.

„De asemenea, în funcție de necesități aceștia se foloseau de cunoștințele dobândite anterior, pe timpul exercitării serviciului, cu privire la cunoașterea în detaliu a zonei de frontieră, identificau traseele cele mai sigure pentru derularea actelor de contrabandă și verificau dacă starea terenului permitea deplasarea vehiculelor pentru preluarea în condiții de siguranță a țigărilor de contrabandă sau comunicau dacă existau misiuni în zonă ale patrulelor de la Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani în zona de frontieră unde urma să se desfășoare activitatea de contrabandă”, au adăugat procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată – Biroul teritorial Botoşani, care au destructurat grupul infracțional.

Continuarea în Monitorulbt.ro

Citește și: Unde se duc banii din taxe: 10 miliarde de lei datorii la stat au doar 6 companii ale statului

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(FOTO: INQUAM Photos / Octav Ganea)

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Alfred Bulai a fost dus din arest la spital

Alfred Bulai a făcut infarct chiar în ziua în...

A murit Dorin Presecan, fost actor al Teatrului Regina Maria din Oradea | Bihoreanul

Dorin Presecan, fost actor al teatrului Regina Maria din...